14 maart 2022

CDA Wassenaar verbindt en brengt vaste planten aan in De Paauw

Het CDA Wassenaar heeft zondag 13 maart om 16.00 uur wederom een bruisende campagneactiviteit georganiseerd, die in het teken stond van verbinding. Juist in deze moeilijke tijden is het belangrijk om de verbinding te zoeken. Lijsttrekker Hubert Schokker ontving staatssecretaris Marnix van Rij en gedeputeerde Meindert Stolk.

Marnix van Rij begon zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid en wethouder in Wassenaar en is nu staatssecretaris van Financiën (voor fiscaliteit en Belastingdienst. Meindert Stolk is oud-fractievoorzitter van het CDA Wassenaar en nu gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland. Hubert Schokker heette beide heren van harte welkom. Hij wees erop dat het voor een landelijke partij als het CDA Wassenaar van groot belang is om goed samen te werken met het provinciale en nationale niveau. Daarmee kun je veel bereiken. En dit is een belangrijk onderscheidend punt met zuiver lokale partijen. Hij bedankte tevens alle kandidaten van het CDA Wassenaar voor hun enorme inzet en enthousiasme en het voeren van een verbindende campagne.

Stolk beaamde dit nadrukkelijk en kon dit ook mooi illustreren aan de hand van zijn ervaringen als gedeputeerde in Zuid Holland. Hij probeert ook voortdurend verbinding te leggen op zijn terreinen, zoals de land- en tuinbouw. Van Rij greep terug op zijn lange geschiedenis in de Wassenaarse politiek waarin hij zelf – net als zijn vader – lange tijd raadslid is geweest. Hij stond ook stil bij de situatie in Oekraïne en de verbinding die we vanuit Nederland met hen voelen. Dit uit zich ook in de concrete hulp die door vele betrokken Nederlanders nu wordt geboden.

Van Rij en Stolk toonden hun verbintenis met Wassenaar door in de Prinsessentuin van het park De Paauw vaste planten aan te brengen, zodat er meer kleur in het prachtige park gebracht wordt. Alle aanwezigen deden mee met het planten van de bloemen. De bloemen zullen van de zomer uitkomen. Deze aanplant was mogelijk met hulp van Bert Griffioen en Jaco van den Dool, die samen een stevige bijdrage leveren aan verduurzaming en vergroening in het hele land. De organisatie van deze activiteit was in handen van Rob Gussekloo.

Dit was dan wel een van de laatste activiteiten van het CDA Wassenaar voor deze verkiezingscampagne. Het was zeker nog niet de afsluiting. Ook de komende dagen kunt u de kandidaten nog op diverse plekken ontmoeten in hun groene jassen. Ze gaan graag het gesprek met u aan. Op zoek naar verbinding.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.