24 februari 2022

Een fijn dorp waarin jouw stem wordt gehoord, daar maak ik mij sterk voor - Blog van onze lijsttrekker Hubert

Ik ben wethouder en lijsttrekker voor het CDA Wassenaar. Ik ben ook econoom, filosoof en onderzoeksjournalist. Het klinkt tegenstrijdig, maar juist door deze eigenzinnige combinatie heb ik een holistische blik op de wereld en bekijk ik dingen vanuit de menselijke kant. Want wat maakt een samenleving rijk? Dat gaat verder dan financiële vrijheid. In de politiek wordt te weinig de vraag naar het goede leven gesteld. Terwijl dat wel het gesprek is dat wij moeten voeren. Niet achter de overheid aanrennen, maar vanuit zingeving kritisch durven denken en onze eigen pad durven volgen. Ik vind dat kinderen hierin al les moeten krijgen.

Het is namelijk onze taak om de wereld mooier en beter achter te laten dan we haar aantroffen. Dat kan alleen als je jezelf continu ontwikkelt, risico’s durft te nemen en jouw eigen pad durft te kiezen.

Dit mogen we van elkaar verwachten. Het gaat om wederzijds respect. Daarom wil ik verandering brengen in bureaucratie, bestuurlijk gedoe voorkomen en meer daadkracht toevoegen. Als inwoners een vraag stellen, hebben zij niet alleen recht op antwoord, ik wil ze ook laten zien dat er daadwerkelijk wat mee gebeurt. Ik wil zorgen voor meer stabiliteit zodat mensen de ruimte voelen om hun stem te laten horen. Zo worden we allemaal beter.

Ik wil dingen voor elkaar krijgen voor de gemeente Wassenaar. Zoals op het gebied van financiën. Want als je er goed voor staat, kun je ook meer. Zoals de sporthal die gebouwd wordt en de interactieve gymzaal met computerspellen. Of ons strand verbeteren. En ik wil Wassenaar verduurzamen en (zwerf)afval aanpakken.

Ik ben degelijk en rebels tegelijk. Op mezelf en benaderbaar. Serieus en met humor. Ik sta open voor andere meningen en heb tegelijk mijn eigen. Hoe dan ook, ik houd niet van gebaande paden en zeker niet van hiërarchie. Ik verdiep me ergens in en kies vervolgens mijn eigen pad. Ik omring me dan ook graag met mensen die ergens voor staan. Het liefst humor, dat relativeert. Vrijheid, onafhankelijkheid en persoonlijke groei drijven mij. Het geeft me de kracht en energie om vooruit te kijken en te anticiperen op wat er speelt in mijn omgeving en de wereld.

We kunnen alleen dingen veranderen en verbeteren als we van de gebaande paden af durven te wijken. Kies jouw eigen pad, laten we daar een zinvol gesprek over hebben en het samen beter te doen. Ik hoop snel met u in gesprek te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.