28 maart 2018

Afscheid van Rob Wessels, Guus Liqui Lung en Charlotte Hensen

De CDA fractie neemt afscheid van Rob Wessels, Guus Liqui Lung en Charlotte Hensen

Rob Wessels neemt na 8 jaar met pijn in het hart afscheid. Hij was onze man op het gebied van veiligheid. Rob heeft zich namens het CDA altijd hard ingezet om te voorkomen dat er meer coffeeshops en gokhallen in Zoetermeer komen. Hij was als raadslid zeer actief op facebook en twitter en kon daar soms scherp uit de hoek komen. In de stad heeft Rob vooral een netwerk opgebouwd bij de ondernemers door zijn aanwezigheid bij activiteiten van de RVOZ en Floravontuur. Rob deed zijn raadswerk altijd zorgvuldig, voorbereid en stak er veel tijd in, zelfs tijdens reces. Hij herinnerde ons er altijd aan ‘reces is geen vakantie’.

Guus Liqui Lung is van huis uit een techneut maar in de fractie hebben wij hem vooral mee gemaakt als warm, betrokken en altijd klaar staan voor anderen. Door zijn inzet is er nu op alle scholen in Zoetermeer aandacht voor (cyber)pesten door toneel en een lespakket. Gezond en veilig kunnen opgroeien was zijn speerpunt en daarnaast bracht hij toch zijn werk een beetje mee: technologische innovatie in de zorg. Door Guus heeft Zoetermeer nu een innovatieprijs. Als top-scoorder van het aantal aangenomen moties gaan we Guus echt missen.

Charlotte Hensen was 4 jaar lang als commissielid verbonden aan onze fractie. Zij heeft in de korte tijd een stevig netwerk voor ons opgebouwd bij verenigingen in Zoetermeer, zowel sport als kunst en cultuur. Charlotte ging overal naar toe en op af om kennis te maken en te weten wat er speelt. Dankzij haar inzet is er nu een sportnetwerk waar verenigingen van elkaar kunnen leren en elkaar versterken. We zijn heel trots op Charlotte dat ze voorzitter van het cultuurfonds gaat worden en we hopen haar nog vaak tegen te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.