27 oktober 2020

CDA-commissielid Maria Pronk neemt officieel afscheid van de gemeenteraad

CDA-commissielid Maria Pronk neemt officieel afscheid van de gemeenteraad

Als de komende raadsvergaderingen er extra pittig aan toe gaan, is dat hoogstwaarschijnlijk dankzij ons - sinds 1 oktober - oud commissielid Maria Pronk - Yigit. Maria Pronk nam 12 oktober officieel afscheid van de gemeenteraad en liet als dank aan alle raadsleden, commissieleden, collegeleden en de griffie, een pittige attentie achter in de vorm van een extra heet potje sambal, want de gemeenteraad moet er wel de pit in houden.

Sinds 1 oktober is Maria geen commissielid meer, maar blijft zeker betrokken bij het CDA. Bijna twee en een half jaar heeft het CDA Zoetermeer kunnen steunen op haar deskundige inbreng in de commissie stad. Met haar stedenbouwkundige achtergrond voerde ze in de commissie regelmatig het woord over verschillende onderwerpen die met de ontwikkeling van de stad te maken hadden, zoals bestemmingsplannen. Haar achtergrond kwam ook goed van pas bij het beoordelen van voorstellen in de fractie. Ze wist hier altijd een extra dimensie aan toe te voegen.

Maria werd commissielid om de stad en haar inwoners beter te leren kennen via de politiek. Ze wilde als commissielid verbinding maken tussen de inwoners en het gemeentebestuur. Iets wat goed bij haar past ze is een echt mensen-mens, vindt het belangrijk om met mensen in gesprek te gaan en om écht te denken vanuit de belangen en behoeften van de Zoetermeerders.

De Zoetermeerse CDA-fractie waardeert Maria enorm voor haar inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren en wil haar daarvoor hartelijk bedanken. We gaan haar inbreng missen, maar ze is en blijft CDA’er in hart en nieren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.