23 februari 2019

CDA geeft Valentijnsprijs aan vrijwilligers Eetcafé de Leyens

Het CDA Zoetermeer en CDA kandidaat-Statenlid Sarah Alsalhawi trakteerden op 14 februari de vrijwilligers bij Eetcafé de Leyens op een lekkere Valentijnstaart.

“Het CDA staat achter mensen die zich inzetten voor de samenleving,” zegtSarah Alsalhawi. “Of dat nu op de vereniging is, als mantelzorger, hulpverlener, zorgmedewerker of als goede buur. Iets doen voor een ander is belangrijk voor de leefbaarheid. Op deze Valentijnsdag zetten we daarom een aantal mensen extra in het zonnetje.” 

Zorgpersoneel

Vandaag bracht het CDA een taart langs bij Wendy Spruijt en de vrijwilligers van het Eetcafé de Leyens. Sarah Alsalhawi: “Deze mensen zijn een goed voorbeeld van hoe het CDA zorg voor ogen heeft: laagdrempelig, menselijk en dichtbij. Maar om dat te behouden is er werk aan de winkel. Zorgorganisaties kunnen steeds moeilijker aan goed opgeleid personeel komen. Met het oog op de toekomst wil het CDA daarom dat Zuid-Holland het beste zorgpersoneel van Nederland krijgt. Dat kan door onderwijs en zorgorganisaties aan elkaar te koppelen: praktijkonderwijs mét baangarantie. Zo versterken we concreet de zekerheid van zorg.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.