06 maart 2018

CDA: geen woning voor drugscriminelen

“Veiligheid moet in Zoetermeer weer een topprioriteit worden.” Dat zegt CDA-lijsttrekker Ingeborg te Laak. “Het is niet normaal dat je direct te maken krijgt met agressie, als je iemand aanspreekt op zijn gedrag. Het CDA wil een strengere aanpak van overlast en verloedering, de veiligheid voor ouderen verbeteren en zero tolerance voor drugscriminelen die kinderlevens in gevaar brengen.”

Steeds meer mensen in Zoetermeer ergeren zich aan verloedering. Bijvoorbeeld het toenemende probleem met zwerfvuil en verwaarloosde huizen en tuinen. Dit soort verloedering trekt onveiligheid aan en moet daarom direct worden aangepakt. Hetzelfde geldt voor overlast op straat. “Het is niet normaal dat mensen ’s avonds liever niet meer over straat gaan. Overlast gevend gedrag is gewoon onacceptabel,” aldus CDA-lijsttrekker Ingeborg ter Laak. “Daarom wil het CDA meer wijkagenten, meer handhavers en meer bevoegdheden, zoals het kunnen aanpakken van verwaarlozing.”

Veiligheid begint thuis

Ook andere veiligheidsproblemen vragen om meer inzet van agenten. Zo krijgen we steeds vaker signalen over ouderen die worden opgelicht met babbeltrucs. Ter Laak: “Dat geeft slachtoffers zo’n onveilig gevoel. Als je je thuis al niet meer veilig kunt voelen, waar dan nog wel? Daarom wil het CDA meer prioriteit voor de aanpak van babbeltrucs.”

Aanpak drugscriminelen

Vorige maand maakte de politie bekend dat er weer drie wietkwekerijen zijn opgerold. Steeds vaker zien we dit soort extreem brandgevaarlijke kwekerijen opduiken in woonwijken. Criminelen maken met illegaal afgetapte stroom gebruik van onopvallende zolderkamertjes. “Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als zo’n criminele kwekerij in brand vliegt naast een kinderkamer,” zegt CDA-lijsttrekker Ingeborg ter Laak. “De gevolgen zijn echt onvoorstelbaar. De gemeente moet onze agenten daarom beter ondersteunen door een zero tolerance beleid te gaan voeren: wie het leven van zijn buren op het spel zet met een wietkwekerij, wordt wat het CDA betreft uit zijn huis gegooid. Veiligheid moet in Zoetermeer weer prioriteit nummer 1 worden.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.