07 september 2018

CDA wil aanpak wateroverlast RandstadRailhalte Stadhuis

De net gerenoveerde RandstadRailhalte Stadhuis is zo lek als een mandje. Bij een fatsoenlijke regenbui vormen zich enorme plassen op de perrons. De natte perrons worden glad en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, ook in de zomer. De Zoetermeerse CDA-fractie vindt de situatie bij de halte Stadhuis onwenselijk en krijgt graag opheldering van het college.

Verbazing alom bij CDA-raadslid David Weekenstroo toen hij de RandstadRail uitstapte bij net gerenoveerde halte Stadhuis aan de kant van de ingang van de passage. Enorme plassen water op de grond en water dat uit het dak stroomt. Het CDA Zoetermeer vindt dat onaanvaardbaar en wil dat het college de wateroverlast op RandstadRailhalte Stadhuis verhelpt. “Op sommige plekken lag zo’n plas water dat je er met een grote boog omheen moest lopen,” vertelt het CDA-raadslid. “Het perron was hierdoor ook maar voor een deel te gebruiken. Niemand gaat voor zijn plezier in een plas water staan. De natte perrons worden bovendien glad en dat kan gevaarlijke situaties kan opleveren, ook in de zomer. Maar ik moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als in de winter de plassen bevriezen door vorst,” aldus Weekenstroo.

Onwenselijk

De CDA-fractie vindt de situatie bij de halte stadhuis onwenselijk en krijgt graag opheldering van het college. “We willen graag weten of het college bekend is met de lekkage en wat ze denkt hieraan te gaan doen en wanneer het gerepareerd kan zijn. Ook zijn we benieuwd naar de kosten.  We vinden het belangrijk dat de lekkage verholpen is voordat de eerste vorst komt in verband met de veiligheid van de gebruikers van de halte.”

Bankjes

“We willen van het college ook graag weten waarom er geen bankjes zijn bij de RandstadRailhalte aan de kant van het Stadhuis en hoe zij mensen die behoefte hebben om te zitten tijdens het wachten op de RandstadRail tegemoet kunnen komen,” aldus Weekenstroo.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.