22 oktober 2017

CDA wil ‘eigen’ ijsbaan voor Zoetermeerse sportverenigingen

ZOETERMEER – De CDA-gemeenteraadsfractie wil dat het college van burgemeester en wethouders onderzoekt of de vestiging van een ijsbaan voor de Zoetermeerse ijssportverenigingen een haalbare kaart is. De CDA-fractie doet dit verzoek tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting voor 2018 vanaf maandag 23 oktober.

   Sociale samenhang door samenwerking

Het CDA wil dat het college onderzoekt of in de stad een ijsbaan kan verrijzen volgens eenzelfde model als al wordt toegepast bij de nog te bouwen sporthal GymWorld. De gemeente faciliteert daarbij de hal, maar de verenigingen dragen bij aan de exploitatie. ‘Juist deze samenwerking combineert het beste van twee werelden,’ meent CDA-raadslid Guus Liqui Lung. De gemeente heeft sport hoog in het vaandel staan en de sportvereningen helpen de sociale samenhang in de stad vooruit.’

   Rechtszaak schaatsbaan Silverdome

Momenteel zijn de vijf ijssportverenigingen in de stad afhankelijk van de 250-meterbaan in het Silverdome-complex. Dat verloopt niet vlekkeloos. Onlangs was een rechtszaak nodig om reparatie van de baan af te dwingen, en de eigenaar te herinneren aan de contractuele verplichtingen die met de gemeente waren aangegaan. Onzeker is of de ijsbaan voor de Zoetermeerse verenigingen ook in de nabije toekomst behouden blijft.

   Bloei voor ijssportverenigingen

Met een betrouwbare voorziening kunnen de sportverenigingen hun bloei doorzetten. Het CDA vraagt het college om vóór het Voorjaardebat volgend jaar met de onderzoeksresultaten te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.