13 maart 2018

De week van Ingeborg 13 maart : Maloes

Vrijwilliger vanuit het hart 

Koffiedrinken met Maloes in Rokkeveen. Maloes is één van de topvrijwilligers van Zoetermeer. Ze is vrijwilliger in de kerk. Zij heeft ‘haar wijk’ van ongeveer 180 kerkleden. Vooral mensen die het niet makkelijk hebben krijgen haar aandacht. Vaak gaat ze gewoon even langs en biedt een luisterend oor. Ze doet haar werk vanuit haar hart, wil er kunnen zijn voor een ander met haar geloof als inspiratiebron. 

Maloes ziet veel eenzaamheid en mensen met problemen. Vaak is er behoefte aan professionele ondersteuning, maar deze is niet altijd makkelijk te organiseren. Ze heeft goede tips voor de politiek: waardeer en respecteer vrijwilligerswerk naast professionele hulp. Beiden zijn van waarde. En voor de gemeente: laat los daar waar het kan maar vul ook aan waar nodig. Vertrouw erop dat vrijwilligershulp óók kwalitatief goede hulp is. En ondersteun dat met euro’s. 

Maloes vindt dat het verschil tussen mensen die mee kunnen komen en mensen die dat niet kunnen groot is. Ieder mens is waardevol en moet op een goede manier mee kunnen doen in de maatschappij door zorg en hulp op maat. 

Ik luister ademloos naar Maloes. Er zijn nu bureaucratische blokkades waardoor het al lastig kan zijn om eenvoudige zorg aan te vragen. Maar dat betekent voor veel mensen dat de problemen alleen maar groter worden. Voor mij en het CDA is het duidelijk dat we minder vanuit regels moeten gaan denken en meer vanuit mensen.

Ingeborg ter Laak, lijsttrekker CDA Zoetermeer

Flyer "De week van Ingeborg 13 maart"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.