14 maart 2018

De week van Ingeborg 14 maart : Karel en Kitty

Koffiedrinken met een 'politiefamilie'

Vandaag naar een echte ‘politiefamilie’. Karel en Kitty. Karel is oud agent en heel trots op zijn zoon en dochter: beiden werken bij de politie. Het is dan ook niet gek dat ze veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Karel is duidelijk: er zijn meer politiemensen nodig. De mentaliteit van mensen moet veranderen. Er is geen respect meer, vindt hij. Karel heeft een helder advies: blijf mensen aanspreken op alles. Hondenpoep op straat is niet normaal. Je caravan twee weken in de straat laten staan en een parkeerplek bezet houden, is niet normaal. Agressief gedrag op straat hoort niet. De politie heeft hier geen tijd voor. We moeten er zelf wat aan doen, zegt hij. Dus zorg dat de wijkagent terugkomt in de wijk en dat de wijkagent de mensen kent en andersom.

Karel en Kitty zijn heel betrokken bij hun straat en hun wijk. Het is een fijne wijk en dat willen ze zo houden. Karel maakt zich zorgen over illegale wietkwekerijen in woonwijken, levensgevaarlijk door het brandgevaar. Buurtbewoners zien mensen op de bekende plekken dealen, zonder dat de gemeente echt ingrijpt.

Ik ben het helemaal met Karel en Kitty eens. Het is niet normaal dat je direct te maken krijgt met agressie als je iemand aanspreekt op zijn gedrag. Mensen die ambulance, politie of brandweerpersoneel lastigvallen, moeten keihard worden gestraft. De politie heeft het voor het zeggen op straat.

Ingeborg ter Laak, lijsttrekker CDA Zoetermeer

Flyer "De week van Ingeborg 14 maart"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.