15 maart 2018

De week van Ingeborg 15 maart : José

Op de koffie bij José in Oosterheem

Oosterheem is een wijk met veel actieve inwoners. Belangrijk dus, dat de wijkvoorzieningen op orde zijn. Dat vindt ook buurtbewoonster José, die ook haar buren had uitgenodigd voor een kopje ‘politieke koffie’. Het was een leuk gesprek over van alles en nog wat: speelveldjes, ruimte om de honden uit te laten, hondentoiletten, voldoende prullenbakken, veilig fietsen/ oversteken voor kinderen, ontmoetingsplekken voor ouderen, voldoende ouderenwoningen en jongerenwoningen.

Extra leuk was dat José ook een eigen plan had bedacht met een trapveld, hondenuitlaatplek, trimtoestellen en wat kunstobjecten voor het nu nog braakliggende stukje grond aan de Martin Luther Kinglaan. De buurtbewoners vinden dat de gemeente eerst goed moet nadenken over hoeveel en wat voor soort woningen (voor ouderen en/of voor jongeren). En bovenal ook nadenkt over de wijkvoorzieningen die nodig zijn bij dit soort woningen. Niemand zit te wachten op het volbouwen van deze grond met een treurige flat zonder faciliteiten langs het HSL-spoor (dichte/blinde muur aan de achterkant. De HSL kwam langs en het huis trilt dan). Nu heeft het terrein nog een sportbestemming. Als er eenmaal huizen staan, komt er nooit meer een sportveld. Wat mij betreft dus een terechte oproep aan de gemeente om eerst, samen met de buurt, na te denken over de bestemming van het veldje.

Een andere wens van de omwonenden is het plaatsen van wat meer prullenbakken om verloedering in de wijk tegen te gaan. Zij hebben nu al ‘adoptie-prullenbakken’, die zij ook zelf om de beurt schoonmaken, maar het kan beter. Wat het CDA betreft een terechte oproep: mensen die zich inzetten voor hun buurt moeten we niet tegenwerken met bureaucratie, maar juist ondersteunen!

Ingeborg ter Laak, lijsttrekker CDA Zoetermeer

Flyer "De week van Ingeborg 15 maart"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.