23 september 2018

Geef veiligheid omwonenden Hoevenbos prioriteit

In een flatwoning aan de Hoevenbos in Meerzicht is afgelopen woensdag een grote hoeveelheid wietplanten in beslag genomen. De flats van de onderburen liepen flinke schade op. Door een lek in het waterreservoir van de hennepkwekerij stroomde 300 liter water hun huis binnen. Het CDA roept het college op de veiligheid van de omwonenden prioriteit te geven en een eigenaar van de wietplantage een pandverbod op te leggen.

Drugscriminelen moeten direct en hard worden aangepakt. Dat was 1 van de CDA speerpunten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart. Raadslid David Weekenstroo: “In Zoetermeer moeten we korte metten maken met ondermijning en criminaliteit. Het is onacceptabel dat de levens van buren en andere omwonenden op het spel worden gezet.  Het telen van wiet vraagt immers om veel stroom. De meest brandgevaarlijke constructies worden bedacht om illegaal af te tappen,” aldus Weekenstroo. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als in de kamer ernaast de buurkinderen nietsvermoedend liggen te slapen Dat die dreiging heel reëel is liet ook de politie in de pers weten “Gelukkig is als bij een wonder de elektriciteit niet in aanraking gekomen met het water,” aldus de politie Zoetermeer. “Buiten de schade om, een ramp voor de mensen die dit treft.”

Steun voor omwonenden

De schrik zit er goed in in de Hoevenbos. “Nu was de politie er gelukkig bij voordat het mis ging,” stelt Weekenstroo, “maar het had ook heel anders af kunnen lopen.” Het CDA pleit daarom voor hardere regels dan nu het geval is. Weekenstroo: “Wij vinden dat agenten er van op aan moeten kunnen dat hun werk zoden aan de dijk zet. Nu opruimen en over 3 maanden weer van voor af aan beginnen is geen oplossing. Wat het CDA betreft worden criminelen die het leven van hun buren willens en wetens op het spel zetten, per direct uit de woning gezet. De veiligheid van buren en omwonenden moet prioriteit krijgen. Wij roepen het college dan ook op om de huidige regels strenger bij te stellen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.