03 april 2023

Huurverhoging kan verenigingen en inwoners van onze stad schaden

Het CDA Zoetermeer maakt zich zorgen over de gevolgen van de huurverhoging voor verenigingen en huurders in de stad. De structurele huurverhoging van 14,5% wordt tijdelijk verlaagd naar 6,5%, maar zal daarna weer terugkeren naar 14,5%. “Het is belangrijk om te kijken naar de gevolgen van deze verhoging voor verenigingen en huurders op de lange termijn, aldus CDA commissielid Charlotte Hensen. Verenigingen zijn van groot belang voor de sociale cohesie en gezondheid van inwoners.”

Het CDA Zoetermeer wijst erop dat het doorvoeren van deze huurverhoging kan leiden tot een afname van het aantal leden van verenigingen of zelfs tot faillissement. “Dit heeft niet alleen gevolgen voor de verenigingen zelf, maar ook voor de inwoners van onze stad die afhankelijk zijn van deze verenigingen om gezond en actief te blijven,“ aldus Hensen. “We vragen ons af wat de toekomstige huurverhogingen zullen zijn en of deze opnieuw bovenop de huidige verhoging zullen komen. Het is belangrijk om een duurzame oplossing te vinden voor de lange termijn.“

Verenigingen zijn van groot belang voor de sociale cohesie en gezondheid van inwoners

 

Het CDA Zoetermeer roept op tot samenwerking tussen de lokale overheid en de gemeenschap om verenigingen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven bijdragen aan de sociale cohesie en gezondheid van onze stad. Commissielid Hensen sluit af met “samenwerking is van groot belang om ervoor te zorgen dat onze stad aantrekkelijk blijft voor inwoners en verenigingen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.