12 juli 2018

CDA-motie "IJsgarantie" werpt eerste vruchten af

CDA-motie ‘IJsgarantie’ werpt eerste vruchten af;

ZOETERMEER - De ijsbanen van SilverDome blijven in ieder geval nog 1 jaar open. Dat blijkt uit een memo dat wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg, welzijn en sport en verenigingen) vandaag stuurde aan de gemeenteraad. Het CDA is blij met dit resultaat. De kans dat het schaatsijs en onze ijsverenigingen worden behouden voor Zoetermeer is daarmee gegroeid. 

In november 2017 sprak de gemeenteraad zich unaniem uit voor ijsgarantie in Zoetermeer. De motie ‘ijsgarantie’ van het CDA (en PvdA) droeg het college op om te onderzoeken hoe de continuïteit van schaatsijs kan worden gewaarborgd voor alle vijf ijsverenigingen en de gebruikers van de Zoetermeerse ijsbaan. Door een eerdere sluiting van de 250 meterbaan waren schaatsvereniging YVZ en kunstrijvereniging de IJsvogels voor seizoen 2017/2018 al noodgedwongen uitgeweken naar de Uithof in Den Haag. “Dat vond het CDA een zeer slecht signaal,” vertelt gemeenteraadslid David Weekenstroo. “De afgelopen weken heeft wethouder Ter Laak namens het college uitgebreid gesproken met eigenaar Aprisco en exploitant Stichting Ice en Events van SilverDome met als resultaat dat de ijsbanen van SilverDome in ieder geval nog 1 jaar openblijven. Ondertussen wordt er gezocht naar een structurele oplossing. Het CDA ziet de kans groeien dat het schaatsijs voor Zoetermeer kan worden behouden. En dat is de basis voor het voortbestaan van de ijsverenigingen.” 

Structurele oplossing

“Verenigingen zijn het cement van Zoetermeer. Ze zijn erg belangrijk voor de sociale cohesie. Wij als gemeente Zoetermeer moeten ervoor moeten zorgen dat ze ook in Zoetermeer hun sport goed kunnen blijven beoefenen. De komende jaren zullen meer woningen gebouwd worden en daar horen ook de sociale en sportieve faciliteiten bij,” aldus Weekenstroo.  “Het CDA is blij dat de wethouder spreekt met de betrokken partijen en zoekt naar een structurele oplossing. We blijven de gesprekken volgen en hopen op een meerjarig plan dat de bestaanszekerheid van onze vijf ijsverenigingen garandeert.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.