14 april 2018

Ingeborg ter Laak kandidaat-wethouder CDA Zoetermeer

Ingeborg ter Laak (45), nu fractievoorzitter van de CDA Zoetermeer, is door het CDA naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. “Ik ben trots op het vertrouwen van het CDA,” aldus ter Laak.  “Ik zie ernaar uit om in de komende collegeperiode met de andere partijen in de raad het verschil te kunnen maken voor de inwoners van onze stad."

Ingeborg ter Laak - getrouwd en moeder van twee kinderen - werd in 2014 benoemd als raadslid namens het CDA en is sinds twee jaar fractievoorzitter. “In het dagelijks leven werk ik als directeur in de ouderenzorg,” vertelt Ter Laak. “Ik ben bestuurslid van de Nicolaasparochie. Daarnaast geef ik als vrijwilliger voor de Eduardo Frei Foundation trainingen in landen aan de rand van Europa, zoals Marokko, Oekraïne, Egypte en Jordanië over openbaar bestuur en democratie. "Door met deze landen in gesprek te blijven weet ik wat daar speelt. Dat vind ik erg belangrijk, zeker in deze tijd.” 

Thuis voelen

“Prettig wonen is voor mijn gezin belangrijk. Vandaar dat ik me vol enthousiasme inzet voor Zoetermeer als stad om je thuis en veilig te voelen. Je voelt je thuis als de stad schoon is, voldoende groen en voorzieningen dichtbij huis heeft zoals een zwembad, ijsbaan, kinderboerderij, sportverenigingen, scholen, winkels etc. Als je omgeving prettig is dan nodigt het uit om met je buurtgenoten in contact te komen. Alleen als inwoners, verenigingen en bedrijven zich thuis en veilig voelen in Zoetermeer lukt het als stad om te groeien, groter en sterker te worden.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.