29 mei 2018

Ingeborg ter Laak morgen nieuwe wethouder

Ingeborg ter Laak morgen nieuwe wethouder zorg, welzijn en sport en verenigingen

Ze moet nog officieel benoemd worden, maar vanaf morgen gaat Ingeborg ter Laak hoogstwaarschijnlijk door het leven als wethouder zorg, welzijn en sport en verenigingen. “Een mooie combinatie,” vertelt de beoogd wethouder. “En ook een portefeuille die past bij het CDA en de campagne die we hebben gevoerd: prioriteit geven aan de belangen van gewone mensen, kiezen voor de toekomst van onze kinderen. Dat zijn onze uitgangspunten en die zien we terug in het nieuwe coalitieprogramma.”

Vooral de portefeuille zorg is een zware verantwoordelijkheid en een belangrijke zorg voor veel mensen. Ingeborg ter Laak: “Ook de komende jaren zullen we weleens voor een verrassing komen te staan. Maar ik wil dat we er in Zoetermeer over 4 jaar beter voor staan dan nu. Gewone mensen moeten weer kunnen vertrouwen op de zekerheid van zorg. Net zoals zorgmedewerkers weer de zekerheid moeten krijgen dat belastinggeld echt wordt uitgegeven aan de werkvloer. We gaan schrappen in de bureaucratie om weer tijd te besteden aan menselijke aandacht. In Zoetermeer gaat wat mij betreft gelden: snappen of schrappen. Dat principe wil ik ook doortrekken naar verenigingen. Vrijwilligers zijn goud waard en die moet je niet lastigvallen met overbodige regeltjes. Iemand staat niet achter de bar van de voetbalclub omdat hij of zij zo graag formulieren invult, hij of zij wil zich inzetten voor de club en de samenleving.”

Veiligheid is topprioriteit

Er komen meer handhavers en de stad krijgt een opknapbeurt. “Goed voor de veiligheid en de sfeer op straat,” vindt Ter Laak. “Ook breken we papieren muren af om problemen in de buurt op te lossen. Niet voor ieder probleem een apart potje, maar in één keer doorpakken.” Alle wethouders hebben een ‘eigen’ wijk als aandachtsgebied. Voor het CDA is dit Oosterheem. Ter Laak: “Tijdens de campagne heb ik al veel betrokken buurtbewoners gesproken. Zulke keukentafelgesprekken blijf ik straks graag voeren. Ik roep bij deze dan ook alle Oosterheemers alvast op om direct aan de bel te trekken met een idee of probleem. Ik kom graag persoonlijk langs.” Ingeborg ter Laak is tot slot ook verantwoordelijk voor de bouw van een nieuw zwembad. “Dat gaan we uiteraard in gang zetten. De raad heeft unanieme steun uitgesproken voor een nieuw zwembad en ik vertrouw er op dat we dit zorgvuldig, maar snel kunnen regelen. “Het wordt een zware klus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het CDA het verschil gaat maken. Veel CDA-plannen gaan werkelijkheid worden.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.