22 december 2019

Marktpartijen popelen om flexwoningen te gaan bouwen

De inkt van de aangenomen CDA-motie over flexwoningen is nog maar nauwelijks droog en de eerste initiatiefnemers voor het bouwen van tijdelijke woningen melden zich al. CDA-raadslid Klaasjan de Jong is blij met zoveel enthousiasme bij bouwers en projectontwikkelaars en spoort verantwoordelijk wethouder Paalvast aan om vaart te maken met het verkennen van geschikte locaties voor flexwoningen.

Tijdens het najaarsdebat diende het CDA een motie die opriep tot het bouwen van flexwoningen, tijdelijke woningen die moeten zorgen voor een snelle verbetering van de woningmarkt. “Daarmee wil het CDA perspectief bieden voor tal van mensen in een uitzichtloze woonsituatie,” verduidelijk De Jong. “Het is onthutsend te zien in wat voor een schrijnende situatie velen zitten gevangen. En dan heb ik het niet eens alleen over mensen in de daklozenopvang, maar bijvoorbeeld ook over starters, senioren en mensen die uit een beëindigde relatie komen. Ze kunnen geen kant op, want er is simpelweg geen aanbod van betaalde woningen en geplande nieuwbouw laat nog enige jaren op zich wachten. Flexwoningen moeten uitkomst brengen.”

Popelen

De eerste marktpartijen hebben zich inmiddels gemeld. “Ze denken aan grote woningaantallen. Eén projectontwikkelaar heeft een concreet idee voor de bouw van meer dan 1000 tijdelijke woningen, die in omvang variëren van 18m2 tot 65m2. Een andere partij richt zich op gezond en betaalbaar wonen voor senioren en andere kwetsbare doelgroepen.” De Jong brengt de initiatiefnemers in contact met de wethouder en spoort daarmee het college aan vaart te maken met de gevraagde inventarisatie van geschikte bouwlocaties. “Aan de interesse vanuit de markt ligt het niet,” verzekert De Jong. “Marktpartijen popelen om snel in actie te komen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.