30 oktober 2018

Meer rookvrije plekken in Zoetermeer

Het CDA Zoetermeer vindt dat er meer rookvrije plekken moeten komen in Zoetermeer, om kinderen te beschermen tegen sigarettenrook. De partij wil daarom van het college van B&W weten welke actie zij gaat ondernemen als er veel Zoetermeerse handtekeningen binnenkomen op de campagne  ‘Rookvrij...kinderspel!

Op 29 oktober startte de landelijke campagne ‘Rookvrij...kinderspel!’ van de stichting Alliantie Nederland Rookvrij, waarin de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het longfonds samenwerken. Het CDA vraagt graag aandacht voor de campagne en hoopt dat veel mensen aangeven welke omgeving zij graag rookvrij zien. “Het CDA Zoetermeer wil graag dat alle speelplekken in Zoetermeer rookvrij zijn en zou dat zichtbaar aangegeven willen hebben voor iedereen die de speelplek bezoekt,” vertelt CDA-raadslid Esmee van Oudheusden. “We willen van het college weten welke actie zij gaat ondernemen als er veel handtekeningen binnenkomen bij de petitie van Alliantie Nederland Rookvrij en hebben daarom schriftelijke vragen gesteld.” 

Campagne

Tijdens de campagne kan iedereen die meer rookvrije plekken wenst een petitie tekenen op de site www.rookvrij.nl. Op de site kan de bezoeker aangegeven welke speelplekken, sportvelden en schoolpleinen in de buurt rookvrij zouden moeten worden. “Het helpt sportverenigingen, scholen en diverse andere instanties die hun omgeving rookvrij willen maken als zij zich gesteund voelen door de politiek,” aldus Van Oudheusden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.