29 juni 2018

Motie CDA zorgt voor meer openbare toiletten in Zoetermeer

ZOETERMEER – Zoetermeer krijgt meer openbaar toegankelijke toiletten. De gemeenteraad stemde gisteren tijdens het voorjaarsdebat namelijk unaniem in met een motie van het CDA Zoetermeer (met als medeondersteuners Zó Zoetermeer, PvdA, SP, Zoetermeer Vooruit en D66) die het college opdraagt met vastgoedondernemers en winkeliers in gesprek te gaan om meer toiletten in de binnenstad beschikbaar te stellen.  

“Nu kunnen zieken, zwangere, kleine kinderen en gehandicapten bij hoge nood alleen in de Promenade terecht,” vertelt CDA-raadslid Esmee van Oudheusden. “Wij vinden dat dit moet veranderen. Winkeliers zouden vaker hun toilet open moet stellen voor het winkelende publiek. En als er in een winkel een openbaar toilet aanwezig is, moet dat duidelijk zichtbaar zijn bij de ingang. Het college gaat nu in gesprek met winkeliers en horecaondernemers om dat te regelen. Het maakt Zoetermeer ook voor het winkelende publiek met hoge nood een stad om zich thuis te voelen.”

Hoge Nood

Het CDA roept ondernemers op hun bedrijf aan te melden (http://ow.ly/Mh8Y30kvRev ) in de app ‘Hoge Nood’ (http://www.hogenood.nu/ ). Op deze app kan het winkelend publiek zien waar het dichtstbijzijnde toilet is. “De gemeente gaat samen met de vastgoedondernemers ook het openbaar gebied verbeteren,” vertelt Van Oudheusden. “Dat betekent dat de bewegwijzering wordt aangepast zodat de toiletten goed te vinden zijn voor het winkelend publiek.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.