05 september 2017

Oud-secretaris Jan van der Velde overleden op 65-jarige leeftijd

Met ontsteltenis ontving het bestuur het droevige bericht dat op zaterdag 1 september jl. Jan van der Velde is overleden. Hij was met zijn gezin in Frankrijk om zijn 65e verjaardag te vieren en overleed aan een hartstilstand.

Jan heeft zich in de jaren negentig van de vorige eeuw tot en met 2006 met hart en ziel ingezet voor het CDA-Zoetermeer. Hij stond de fractie met raad en daad terzijde. Als secretaris van het afdelingsbestuur toonde hij veel passie voor het bestuurswerk vanuit de vier grondbeginselen van het CDA. Vooral het rentmeesterschap/duurzaamheid en gerechtigheid inspireerden hem om via het CDA zijn denkbeelden te realiseren en zelf daar met grote gedrevenheid voor te ijveren. Ook op het gebied van de communicatie zorgde Jan dat het CDA geregeld in beeld was van de lokale media.

Daarnaast was Jan werkzaam bij Palet Welzijn van de gemeente Zoetermeer en ook zeer actief voor het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS). Hij heeft diverse publicaties over historische onderwerpen in Zoetermeer op zijn naam staan.

Het bestuur en de fractie van het CDA-Zoetermeer zijn Jan van der Velde veel dank verschuldigd. Zij wensen zijn twee zoons, dochter en kleinkinderen heel veel kracht toe om dit onverwachte, grote verlies te verwerken.

Jan-Renger Harwig, voorzitter
Ingeborg ter Laak, fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.