03 augustus 2018

In Memoriam | Hannie van Leeuwen

Overlijden Hannie van Leeuwen

Gisteren bereikte ons het bericht dat Hannie van Leeuwen op 1 augustus op 92-jarige leeftijd is overleden. “We verliezen in haar een geweldige CDA-er die als voorbeeld voor ons allen diende,” aldus Jan-Renger Harwig (voorzitter CDA Zoetermeer). 

Hannie van Leeuwen was van 1970 tot 1990 lid van de gemeenteraad van Zoetermeer, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder. Daarna was zij waarnemend burgemeester van Nootdorp en Hazerswoude. “Wij herinneren Hannie als een sociaal bewogen vrouw, die tot het laatst constructief kritisch meedacht en haar mening ongezouten gaf,” aldus Harwig. 

Hannie van Leeuwen zat van eind 1966 tot 1978 voor de ARP in de Tweede Kamer en was hier woordvoerster maatschappelijk werk en sociale zaken. Zij verliet voor een periode de politiek en keerde in 1995 op 69-jarige leeftijd terug als lid van de Eerste Kamer voor het CDA. Tot 2007 was zij hier woordvoerster sociale zaken. Het CDA Zoetermeer leeft mee met de familie en vrienden van Hannie. En wenst hen veel sterkte toe de komende periode. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.