06 februari 2018

Speeltuin De Spil

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. En als volwassenen over de hoofden van kinderen onenigheid hebben, neemt  het CDA het op voor de kinderen. De kinderen om wie het gaat zijn kinderen die met veel plezier spelen rondom de speeltuin de Spil aan het Straspad.  Het zijn kinderen die een stem hebben gekregen bij de aanleg en inrichting van de speeltuin.

De speeltuin en de kinderen maken (te veel) lawaai volgens enkele bewoners die in de buurt van de speeltuin wonen. Dat is niet fijn voor hen, omdat het CDA vindt dat iedere inwoner zich prettig in zijn eigen wijk moet voelen. Dat betekent dat iedereen rekening moet houden met elkaar. Geluidsoverlast moet zoveel als mogelijk beperkt zijn, want het alternatief dat kinderen alleen achter de Ipad zitten is geen aantrekkelijk alternatief. Een uitdagende buitenspeelplek, als de Spil, is belangrijk voor de ontwikkeling van onze jeugd.

Helaas is er geklaagd over de speeltuin en heeft de gemeente direct actie ondernomen op de klachten en wil de zeer gewaardeerde kabelbaan weghalen. Maar er is daarbij geen contact gezocht met de verschillende buurtbewoners die wel heel erg blij zijn met de speeltuin. Dit heeft tot heftige reacties over en weer geleid, waar de kinderen de dupe van lijken te worden.

Het CDA wil graag dat de verhoudingen in de wijk tussen voor- en tegenstanders weer genormaliseerd worden. Onze inzet is buurtbemiddeling en het opschorten van het voorgenomen besluit om de kabelbaan te verwijderen. Voor het CDA is dat niet de oplossing voor het probleem. Hierover hebben wij de verantwoordelijk wethouder vragen gesteld. Omdat we het beste voor onze kinderen willen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.