21 februari 2022

Thema-avond Zoetermeer; de duurzaamste stad van Nederland?

ZOETERMEER – De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt, de kwaliteit van bodem, lucht en water gaan achteruit. Het is de hoogste tijd om in de spiegel te kijken, na te denken over wat we kunnen doen om het tij te keren. We moeten de krachten te bundelen. Zij-aan-zij. Het CDA Zoetermeer nodigt daarom alle Zoetermeerders uit om daarover te praten tijdens de thema-avond Zoetermeer, de duurzaamste stad van Nederland? 

Het CDA Zoetermeer vaart maken met de verduurzaming van onze economie en samenleving. Kan Zoetermeer bijvoorbeeld de duurzaamste stad van Nederland worden? Het CDA Zoetermeer twijfelt daar niet over. Dat kan! Maar dan moeten we wel samen de schouders eronder zetten. En daarvoor zijn goede ideeën van inwoners noodzakelijk. 

Speciale gast
Ds. Petra van der Burg opent de thema-avond met een bespiegeling over de kunst van richting te veranderen. Wethouder en CDA-lijstrekker Ingeborg ter Laak behandelt de politieke kant van het verhaal. Speciale gast is Henri Bontebal, expert op het gebied van duurzaamheid en lid van de CDA Tweede Kamer fractie. Hij bespreekt in zijn verhaal de rol die wij allemaal kunnen spelen, onder het motto niet alleen maar samen kom je verder. Wat zijn op korte en lange termijn de kansen om een groene, duurzame, aantrekkelijke stad en samenleving te realiseren. 

Waar, wanneer

  • Thema-avond Zoetermeer, de duurzaamste stad van Nederland ?
  • Donderdagavond 3 maart, om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • De Herberg Oude Kerk, Dorpsstraat 59, 2712 AD Zoetermeer. 
  • Aanmelden via de mail, zodat we rekening kunnen houden met uw komst bij secretaris CDA Zoetermeer, Cees Moerman ([email protected] )
  • Uiteraard zijn de dan geldende coronaregels van toepassing.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.