12 maart 2018

Zoetermeer, een stad om je thuis te voelen

Column van Ingeborg ter Laak, lijsttrekker CDA Zoetermeer

BRON: Zoetermeer Actief

In verkiezingstijd zult u allemaal prachtige verhalen horen waarin politici u van alles beloven. Stem op ons en Nederland is vanaf volgend jaar heel anders! En Zoetermeer al helemaal! Als u in sprookjes gelooft moet u op partijen met toverstafjes stemmen. Met simsalabim en alles wat u dwarszit is verdwenen. Alle problemen zijn morgen opgelost, het regent nooit meer net als ik op de fiets stap en voortaan is het verplicht 25 graden.  

Ik geloof er alleen geen donder van.

Vind ik dan niet dat het beter kan en moet? Ben ik nooit boos? Verdorie ja. Dit is mijn stad. Mijn toekomst. Mijn kinderen zijn al zo groot dat ik niet meer iedere avond bij de slapende koppies ga kijken, maar soms steek ik nog mijn hoofd om de hoek. “Ma-ham” zegt zo’n puber dan met typische puber irritatie. Daar zijn ze, de Nederlanders van morgen. Voor hen wil ik Zoetermeer weer veilig maken, hun opleiding betaalbaar houden en hun stad sterker en zorgzamer maken. 

Hoe? Door ouderwets mijn handen uit de mouwen te steken. Zo ben ik in Zoetermeer gestart met Stichting Present. Een stichting die vrijwilligerswerk stimuleert voor mensen die hulp zeer goed kunnen gebruiken. Present heeft mij laten inzien hoe groots het kleine is. Mijn allereerste project was het bewoonbaar maken van een flat voor een vrouw die na 2 jaar in een blijf-van-mijn-lijfhuis weer zelfstandig ging wonen. Met een groep vrijwilligers hebben we haar geholpen. Zij was zichtbaar geraakt dat wij, onbekenden, bereid waren haar te helpen een goede start te geven in haar nieuwe flat. En het gaf ons een tevreden gevoel, wij waren van betekenis voor een ander. Er waren geen Disney prinsessen, en geen aanzwellende violen, maar het voelde als een sprookje. Maar dan in het echt. 

Dat is het Nederland waar ik in geloof. Waarin we vertrouwen op het verschil maken; op je handen uit de mouwen steken en omzien naar een ander. Waar we allemaal meedoen, of zoals het CDA Zoetermeer het stelt ‘Iedereen kan iets, dus iedereen doet iets’.   

Alle plannen van het CDA Zoetermeer leest u in ons verkiezingsprogramma. Als u ook gelooft in een Nederland dat we samen opbouwen stem dan op 21 maart op een partij die niet over een verschil praat, maar een verschil maakt. Schuif uw mouwen een stukje omhoog, mompel ‘verdorie ja, dit is mijn stad’ en kleur het hokje voor een CDA’er rood.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.