Sarah Alsalhawi

Fractiemedewerker

Met mijn 20 jaar ben ik één van de jongste kandidaten. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Juridisch medewerker-Openbaar Bestuur op mboRijnland. Hierna ga ik een hbo-studie doen. Ik ben geboren in Voorburg en samen met mijn ouders en mijn twee broertjes woon ik al bijna 9 jaar in Zoetermeer in de wijk Oosterheem.

Dagelijks krijg ik via Facebook en Instagram de vraag: Wat heb jij als moslima toch te zoeken bij het CDA? Mijn antwoord zit al in de vraag. Juist omdat ik een moslima ben, heb ik voor het CDA gekozen. De uitgangspunten van het CDA, zoals solidariteit en gespreide verantwoordelijkheid, komen overeen met de waarden van de Islam. Mijn geloof staat voor liefde, vrede, gelijkheid, veiligheid en zorg voor elkaar net zoals bij het CDA. Dat ene lettertje, de 'C', heeft mij dus juist aangetrokken. Ik kijk namelijk niet naar verschillen, maar juist naar overeenkomsten. Daarom ben ik al sinds mijn 16e al lid van de partij en heb ik mij nu kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik sta op plek 10 en hoop dat ik met genoeg stemmen de raad in kan.

Als ik kijk naar wat ik het liefst doe en waar ik gelukkig van word, is het wel mensen helpen en mensen met elkaar verbinden. CDA is daarom ook een partij voor iedereen ongeacht kleur of afkomst. Ik sta ook voor gelijkheid, maar ieder mens is uniek. In plaats van oordelen kunnen we van elkaar leren. We horen elkaar te accepteren en wanneer er geen acceptatie is dan is er ook geen respect. Als we elkaar wel accepteren en respecteren, kunnen we een geweldige samenleving bouwen en een voorbeeld zijn voor onze kinderen.

"Zoetermeer, een stad om je thuis te voelen. Voor de toekomst van onze kinderen."

F : https://www.facebook.com/sarah.alsalhawi

T : @SarahAlsalhawi  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.