Sterke verenigingen

Steun voor sportverenigingen en vrijwilligers

Natuurlijk vinden we dat Zoetermeer binnen twee jaar weer een zwembad moet krijgen. 'Vrij zwemmen' hoort erbij. Even duiken, balletje, bommetje maken, noem maar op. Toch is CDA er niet alleen voor de zwemmers. Wij vinden ook dat er een ijsbaan moet blijven voor de vele ijsverenigingen in Zoetermeer.

Het CDA is de partij voor alle sportverenigingen en vrijwilligers: zij zijn het cement van onze samenleving. Zij verdienen steun. Verenigingen omdat zij waardevol zijn voor onze gezondheid en sociaal contact. Vrijwilligers omdat een club om hen draait. Kinderen moeten daarom goed en veilig kunnen sporten. Dat vraagt iets van verenigingen, maar is ook een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Het CDA neemt die verantwoordelijkheid serieus. Wij willen verenigingen ondersteunen door bureaucratie te schrappen, de penningmeesters te helpen bij hun clubbegroting en te investeren in een nieuw clubgebouw voor iedere vereniging die dat nodig heeft.

CDA-plan

De Zoetermeerders krijgen een zwembad. Wij vinden dat een zwembad goed is voor het bewegen. Ook is het zwembad een ontmoetingsplek waar veel vrijwilligers hun steentje bijdragen. De keuze voor een nieuw zwembad moet financieel goed onderbouwd zijn.

Verenigingshuur naar beneden. Een grote kostenpost voor clubs. We steunen clubs door de huur te verlagen. Zo kunnen de verenigingen meer organiseren voor sportende kinderen.

Flyer Sterke verenigingen kant 1

Flyer sterke verenigingen kant 2

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.