12 november 2020

Een begrotingsbijdrage met kritiek en complimenten

Tijdens de behandeling van de ingediende begroting heeft fractievoorzitter Tinet de Jonge zowel kritiek als complimenten geuit. 

De worsteling en de toegenomen druk die we de afgelopen maanden hebben gezien in thuissituaties, in de samenleving, die is er ongetwijfeld ook onder de ambtenaren binnen het gemeentehuis. Het is dan ook een bijzonder compliment waard dat er in deze hectische tijden een sluitende begroting gemaakt is. Onze complimenten zijn er voor dit college die als dagelijks bestuur zijn verantwoordelijkheid gepakt heeft en niet verzaakt heeft. Maar onze grote complimenten zijn er voor de mensen achter dat dagelijks bestuur. Dank voor jullie inspanningen en verantwoordelijkheidsgevoel! Mede door jullie inspanning geloven wij erin dat het ook de komende tijd mogelijk is om als gemeente meer en meer naast inwoners te staan.

Toch stellen we kritische vragen bij de volgende punten: ‘Oog voor mensen die zorg nodig hebben, bouwen van woningen naar eigen wens, de leegstand in de Reigerhof, de leges, bewustwording van digitale criminaliteit, het personeelsbestand en dorpsvisies. Er is dus op nog voldoende punten verbetering mogelijk en het CDA Zuidplas zou graag zien dat het college zich hier harder voor inzet. 

De volledige bijdrage van Tinet kan je hieronder downloaden.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.