15 oktober 2019

Vragen met betrekking tot gladde volleybalvloer in Swanla

Jurian Hennip heeft samen met VVD-raadslid Ferry van Wijnen vragen met betrekking tot de gebeurtenissen tijdens een volleybalwedstrijd in Dorpshuis Swanla.

Volleybalvereniging ZVH uit Zevenhuizen is erin geslaagd terug te keren naar de Eredivisie, waardoor er wederom regelmatig topsport te bewonderen is in Dorpshuis Swanla. Deze vereniging en Dorpshuis Swanla hebben al jarenlang een belangrijke maatschappelijke functie in het dorp.

Afgelopen zaterdag was er de wedstrijd tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Helaas is de wedstrijd in de tweede set gestaakt in verband met een te gladde vloer. Zie het nieuwsbericht voor nadere details.

Voor ZVH is dit een enorm probleem. A.s zaterdag staat alweer de volgende thuiswedstrijd voor ZVH-1 gepland en er volgen er nog meer dit jaar. Daarnaast is dit uiteraard ook een probleem voor de andere teams die thuis spelen.

Naar aanleiding hiervan hebben Jurian en Ferry de volgende vragen aan het college van B&W:

  1. Is het college bekend met deze problematiek?
  2. Wat is de rol/verantwoordelijkheid van de gemeente om ervoor te zorgen dat deze sporthal aan de geldende eisen voor topsport volleybal voldoet?
  3. Is het college bereid om samen met ZVH en Dorpshuis Swanla te zoeken naar een oplossing, zowel voor de korte als de lange termijn (betrek ook eventuele andere eisen aan een topsportlocatie bij deze verkenning)?
  4. Zo ja, wat gaat het college doen?
  5. Zit er in het lopende budget nog (financiële) ruimte om eventueel kosten die hiermee samen vallen te dekken?
  6. Is het college bereid dit in beeld te brengen en de raad actief te betrekken bij de scenario’s?
  7. Wat is voor de korte termijn de inzet van de gemeente (om de wedstrijden door te kunnen laten gaan?

Graag mondelinge beantwoording in het vragenkwartier van de gemeenteraad van dinsdag 15 oktober as. Het feit dat ZVH-1 aankomende zaterdag alweer een volgende wedstrijd speelt in Swanla geeft de beantwoording een spoedeisend karakter. 

Namens de VVD Zuidplas en CDA Zuidplas,

 

Ferry van Wijnen en Jurian Hennip

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.