18 september 2020

Mark den Hollander volgt Jurian Hennip op in gemeenteraad Zuidplas

Met het vertrek van Jurian Hennip uit de gemeenteraad van Zuidplas ontstond een lege plaats in de CDA fractie. Jan in ’t Hout was weliswaar de eerstvolgende op de kandidatenlijst maar hij zag om persoonlijke redenen af van de beschikbare raadszetel. Nummer 8 op de CDA-lijst, Mark den Hollander, evenals Jurian afkomstig uit Zevenhuizen aanvaardt de raadszetel en wordt binnenkort in de gemeenteraad van Zuidplas geïnstalleerd.

Mark beschikt over ruime ervaring voor het raadswerk. Hij studeerde o.a. veiligheidskunde en bestuurskunde en werkte bij de veiligheidsregio Utrecht, de gemeente Zuidplas en op dit moment bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen en vind politiek al jaren interessant. Zien hoe meningen van iedereen worden
meegenomen bij besluiten over onze dorpen. Dat is voor hem bijzonder. Het gaat over jouw dorp, speeltuin of buurt. Hij wil graag laten zien dat het echt een effect heeft als je dat stapje extra zet. Met elkaar weten wij als inwoners het beste wat er leeft en wat nodig is in de dorpen. Daar gaat hij graag het gesprek met de inwoners over aan.

Het CDA is veel dank verschuldigd aan vertrekkend raadslid Jurian Hennip. Vanwege zijn benoeming tot gemeentesecretaris van de gemeente Krimpenerwaard was het niet meer mogelijk de functie van raadslid met zijn werk te combineren. Hij zette zich als raadslid ruim 6 jaar in voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisatie van Zuidplas. Ook leverde hij een belangrijke bijdrage aan de vele woningbouwprojecten in onze gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.