21 december 2020

Nieuwe fractieadviseur: Mark Vermeulen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 16 december is Mark Vermeulen, 24 jaar, benoemd tot fractieadviseur voor het CDA. Tijd voor een korte kennismaking.

Wat is je binding met de gemeente Zuidplas?

Ik woon al het merendeel van mijn leven in Moordrecht. Na een paar korte onderbrekingen kwam ik altijd weer terug in Moordrecht. Het bevalt me gewoon erg goed hier. Daarom ga ik in het nieuwe jaar ook samenwonen met mijn vriendin in Moordrecht. Ik hoefde haar niet te overtuigen om in onze mooie gemeente te komen wonen. De natuurrijke omgeving en de dorpse karakters van de verschillende dorpen in de gemeente spreken ook haar erg aan.

Waarom het CDA?

Ik ben al een paar jaar lid van de partij. Het is CDA is voor mij de partij die altijd de juiste balans zoekt. Het is een partij die voor vooruitgang is, maar altijd met respect voor het verleden. Het is niet een partij alleen voor ondernemers, boeren, jongeren, ouderen, christenen of moslims of welke groep dan ook. Het is een partij voor iedereen.

Tegelijkertijd spreekt het verhaal van de landelijke partijleider Wopke Hoekstra en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt mij erg aan. De vrijheden in Nederland die we gezamenlijk hebben opgebouwd zijn fantastisch, maar de liberalisering kan ook te ver doorslaan. Het is daarom belangrijk dat er weer meer aandacht komt voor dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor onszelf en voor de mensen direct om ons heen. Maar het is ook een appèl om verantwoordelijkheid te nemen voor iets groters, voor dingen in de samenleving. Of dat nou een vereniging is, binnen een politieke partij of in de buurt.

Met welke onderwerpen ga je je bezighouden?

Ik heb een achtergrond in sportbeleid en kan op dat vlak hopelijk van toegevoegde waarde zijn. Het is belangrijk dat alle sportieve Zuidplassers, alle sportvereniging en alle sportaccommodaties goed vertegenwoordigd worden. Sporten is namelijk voor iedere inwoner van Zuidplas belangrijk en de sportvereniging hebben een belangrijke plaats binnen onze gemeenschap.

Verder vind ik het dus belangrijk dat we weer wat meer naar elkaar gaan omkijken. Iets meer aan elkaar denken, ook als je het niet altijd met elkaar eens bent. Het met elkaar oneens zijn en dit ook kunnen uiten is namelijk een gaaf voorrecht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.