Kwartiermakers

Kwartiermakers

Benno


Dorps wonen in een drukke omgeving en dat allemaal op het laagste punt van Nederland. Wij hebben unieke dorpen met elk een eigen identiteit en elke inwoner is trots op die identiteit van het dorp. Ik ben trots op alle dorpen. Het zijn krachtige dorpen met unieke eigenschappen die behouden moeten blijven. Ik ga graag het gesprek aan over die eigenschappen. Wat zorgt ervoor dat de dorpen dorps blijven en tegelijkertijd krachtig zijn om haar eigen identiteit te behouden.

Pien


Kritiek hebben is goed, maar neem dan ook de verantwoordelijkheid en zet je in om er iets aan te veranderen. Met mijn man en onze twee kinderen woon ik in het mooie Moordrecht. Samen met mijn ouders run ik een familiebedrijf in zakelijke fotografie en geven wij als kleine uitgeverij een tijdschrift en boeken uit. De afgelopen jaren ben ik regelmatig als betrokken burger met de gemeente in contact geweest, waarbij ik mij zeker niet altijd gehoord voelde. CDA Zuidplas heeft mij laten ervaren dat het anders kan. Ik wil mij dan ook graag als gemeenteraadslid voor het CDA in zetten om de kloof tussen burgers en de gemeentelijke politiek verder te verkleinen, door op gelijkwaardige voet met inwoners in gesprek te gaan en hun zorgen, wensen en ideeën te uiten in de raadszaal. Bij het CDA voel ik mij al een vis in het water! Ik weet zeker dat we een sterk en gepassioneerd team vormen met verschillende expertises, overtuigingen en achtergronden maar wel met hetzelfde doel: Politiek verbinden en samenwerken met de mensen om wie het echt gaat!

Mark


Wonen en leven in één van de mooie dorpen in Zuidplas. Waar zit de kracht, waar lopen we tegenaan en waar liggen de kansen en uitdagingen… Hier zet ik me voor in. Er speelt veel op dit moment. Daarom is het zo van belang dat inwoners goed betrokken worden, dat de mening van iedereen ertoe doet en wordt meegenomen om elk dorp krachtiger te maken. Met elkaar kunnen we veel beter laten zien wat er nodig is en wat er leeft in de dorpen. Dit vind ik belangrijk en ga ik graag het gesprek over aan.

Edwin


‘Samen staan we sterk’.... Het klinkt wellicht als een cliché maar het is niet minder waar. Met mijn jarenlange ervaring binnen het sociale domein sta ik graag met het CDA sterk voor alle relevante thema’s binnen de gemeente Zuidplas. Ik vind het daarbij belangrijk om ieders mening en opvattingen mee te nemen in onze beeldvorming. Mijn kracht en motivatie ligt juist in dat dialoog en het gesprek met de inwoners. Als kwartiermaker schuif ik graag bij u aan en luister ik naar uw kant van het verhaal.  

Harmen


Wij wonen op een prachtige plek in Nederland! De groene, rustige omgeving, gecombineerd met steden als Gouda en Rotterdam op fietsafstand is uniek. Het zijn echter de mensen die Zuidplas maken tot wat het is. Daar zet ik mij graag voor in.
Mijn ervaring als HR manager komt daarbij goed van pas. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren en dat wat er speelt te vertalen naar beleid. Zo hoop ik van meerwaarde te kunnen zijn en bij te kunnen dragen aan de onderlinge verbondenheid in een betrouwbare gemeente waar wij trots op kunnen zijn!
 

Deze mensen zetten zich in voor krachtige dorpen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.