Wie? Mark Vermeulen
Woont in: Moordrecht
Met: Sanne
Geboren: 10 juni 1996 te Gouda
Werk: Beleid & communicatie bij de Nederlandse Ski Vereniging
Drinkt zijn koffie: Zwart
Sport: Waterpolo (NieMo Barracuda), skiën, fietsen & hardlopen
Wist je dat: Mark gedoopt is in de Japanse hoofdstad Tokyo
Bachelor (afgerond): Economie, bestuur & management (bestuurskunde) aan de universiteit van Leiden
Master (afgerond): Sportbeleid en sportmanagement aan de universiteit van Utrecht
Master (heden): Master in magement (bedrijfskunde) aan de Erasmus Universiteit

Motivatie

'We gaan de gemiddelde leeftijd in de gemeenteraad even flink naar beneden halen. Belangrijke beslissingen over onder andere duurzaamheid en wonen moeten door jeugd genomen worden. De jeugd heeft de toekomst, dus laat de jeugd dan ook beslissen over de toekomst', aldus de 25-jarige Mark Vermeulen. 

'Natuurlijk ben ik dankbaar en trots op wat vorige generaties hebben opgebouwd, want zonder de basis die door hen gelegd is had ik het nu niet zo goed gehad. Toch is het tijd voor verandering, want de klimaatcrisis, de wooncrisis en het coronavirus hebben ons de afgelopen periode duidelijk gemaakt dat doorgaan op dezelfde weg ons niet verder helpt. De balans is zoekgeraakt en het is aan een nieuwe generatie om deze balans weer te vinden.'

Achtergrond

Mark heeft een achtergrond in de bestuurs- en bedrijfskunde en heeft zich gespecialiseerd in sportbeleid en sportmanagement. Vanuit deze specialisatie is hij werkzaam bij de Nederlandse Ski Vereniging. En deze expertise zet hij ook graag in binnen de gemeente Zuidplas, want sport (net als cultuur, muziek en historie) vormt de hoeksteen van onze samenleving. Mark doet zelf al zeer lang aan waterpolo, eerst bij ORKA'97 en later bij NieMo. Geregeld staat hij langs het korfbal- of tennisveld om zijn familie te zien sporten. Naast het feit dat sporten gezond is, zijn alle verenigingen (dus ook bijv. cultuur-, muziek- en historieverengingen) enorm belangrijk voor de samenhang van de bevolking binnen Zuidplas. 

Geboren en getogen in Zuidplas

Hoewel pas 25 jaar, heeft Mark veel kennis over gang van zaken in Zuidplas. Bijna z'n gehele leven is hij al woonachtig in Moordrecht, alleen vanwege studie vertrok hij korte periodes naar Den Haag en Bergen (Noorwegen). Veel persoonlijk lief en leed in zijn leven vond plaats binnen de gemeentegrenzen van Zuidplas. Momenteel woont hij samen met z'n vriendin in Moordrecht. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.