Bij wie groeit er dit jaar de hoogste zonnebloem van Zuidplas?

Doe mee met de zonnebloemwedstrijd en wie weet kan jij voor maar liefst € 50,-gaan shoppen bij een van onze lokale tuincentra!

Onze kandidaten delen de komende weken de speciale reuzen-zonnebloemzaadjes uit.

Bent u onze kandidaten nog niet tegen gekomen?? Uiteraard bezorgen wij de zonnebloemzaadjes ook graag bij u thuis.

Om u aan te melden voor deelname aan de wedstrijd kunt u een mail sturen naar [email protected] onder vermelding van “Zonnebloem”.

Spelregels

Via onze speciale zonnebloemwedstrijd social mediakanalen zullen we de groei van de zonnebloemen en het verloop van de wedstrijd bijhouden. Uiteraard zien we ook graag hoe uw zonnebloemen het doen via de hashtag #ZWZ of @ZonnebloemWedstrijdZuidplas.

In de zomer van 2022 zullen we alle deelnemers vragen hun zonnebloemen op te meten, waarna de top 3 bezoek zal krijgen van onze notaris Dhr. Immerjuist die de bloemen na komt meten en de winnaar zal bepalen. Deze winnaar krijgt een cadeaubon van € 50,- euro, te besteden bij een lokaal tuincentrum naar keuze.

Insta: ZonnebloemWedstrijdZuidplas

Facebook: Samen zetten we Zuidplas in bloei / @zonnebloemwedstrijdzuidplas

Tips

  • De zaadjes kunt u het best vanaf half april tot eind mei zaaien op een zonnige plaats en zo’n 2 cm diep. Uiteraard staat het internet vol met geweldig tips & tricks over hoe het best een reuze zonnebloem te laten groeien. Laat ons vooral weten hoe u het aanpakt!
  • Chilipoeder helpt om muizen weg te houden van uw zonnebloemzaadjes? Een beetje chilipoeder in de grond rondom het zaadje zorgt dat muizen deze met rust laten.
  •  1 mei de internationale dag van de Zonnebloem is?? Wereldwijd worden er dan zonnebloemzaadjes geplant op loze stukjes grond!

Onze kandidaten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.