05 maart 2017

Sport en ontspanning is goed voor de mens, een feit!

In Zwijndrecht hebben we veel actieve sporters en verenigingen, sport leeft, daar zijn we als CDA Trots op!  Zwijndrecht is sportstad en JOGG-gemeente, bij de deze keuze hoort een verantwoordelijkheid! Beperkt budget moet daarbij niet het uitgangspunt zijn, vindt het CDA. Na de velden van de hockey moeten nu de velden vervangen worden op sportcomplex Develstein. Onderwijs, sportverenigingen en de gemeente zijn samen gekomen tot een mooie nieuwe multifunctionele invulling, inclusief jeu de boules baan. Ook een omroepinstallatie hoort daarbij vindt het CDA, die kabels liggen nu over de grond bij sportevenementen. Stop dit nu direct onder de grond.
Het CDA heeft gevraagd of het vorig jaar succesvol gehouden jongerenfeest Wattan dit jaar vlak voor de  renovatie  van de velden op het sportcomplex Develstein  op deze locatie gehouden zou kunnen worden. Organisatie, sportverenigingen   en jongeren zijn enthousiast.
In aanloop naar dit feest was er een lange zoektocht  naar een geschiktelocatie. Op de oude locatie in het Develpark staat nu een mooie sportfaciliteit. Kortom een ander locatie is  gewenst.
Een nieuwe gymzaal zou het CDA ook graag multifunctioneel  willen inzetten voor het onderwijs, de wijk Heer Oudelands Ambacht en  de sportverenigingen., Ons motto is: we doen het samen!

Johan Limberger

raadslid CDA Zwijndrecht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.