21 mei 2014

Doolhof geopend bij Scouting Panoord Zwijndrecht

 Afgelopen zaterdag is door Johan Limberger het doolhof op het avonturenterrein van Scouting Panoord officieel geopend. Samen met een van de jongste leden van Scouting Panoord, Sem Berge, onthulde het CDA gemeenteraadslid van Zwijndrecht het bord met daarop de naam van het doolhof: “pad der vergetelheid”. De officiële opening vond plaats tijdens Sint-Joris dag, een jaarlijks feest dat door heel scouting Nederland wordt gevierd. Ten overstaande van de leden van Scouting Panoord en hun ouders onthulde Johan Limberger samen met Sem Berge tijdens het traditionele afsluitende kampvuur de plaquette van het doolhof.

De reden om Johan hiervoor te vragen was natuurlijk niet geheel toevallig. Tijdens de NLdoet actie van het Oranjefonds op 22 maart heeft Johan samen met zijn CDA collega Evert-Jan van der Mheen de basis gelegd voor het doolhof. Daarna moesten er nog wat afrondende werkzaamheden plaatsvinden, en uiteindelijk was het in de week vóór 17 mei gereed. Het was dan ook leuk voor Johan om te zien hoe het uiteindelijke resultaat geworden is. Na de officiële opening heeft Johan samen met Sem, als eerste het doolhof betreden en hebben ze gezamenlijk de uitgang gelukkig weten te vinden.

Het doolhof is onderdeel van het avonturenterrein. Dit bevindt zich op het terrein van Scouting Panoord aan het Groot Karreveld te Zwijndrecht (sportpark Bakestein) waar ook o.a. een uitkijktoren en een kampvuurkuil deel van uitmaken. Hier bevindt zich ook het clubhuis (de voormalige manege). Op deze locatie kan elke week weer een volledig ander programma gedraaid worden zodat kinderen met verschillende activiteiten in aanraking kunnen komen. Op deze manier leren ze spelenderwijs hun interesses te ontwikkelen en om te gaan met alle andere jeugdleden van de groep.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.