15 september 2017

Het Veerplein, nog net niet onder water!

Het Veerplein staat nog net niet onderwater!

Het CDA Zwijndrecht kan zich vinden in het voorstel van het college om voor dit gebied een nieuwe visie te ontwikkelen. De voorliggende vraag was of het CDA Zwijndrecht zich zou kunnen vinden in een procesvoorstel hiervoor.

Zoals ook bij andere projecten stuurt het CDA Zwijndrecht erop om betrokkenen zo vroeg als mogelijk in het proces te betrekken. We moeten bij de een nieuwe visie voor het Veerplein samen met bewoners, winkeliers en andere ondernemers de huidige problematiek op het Veerplein omdenken resulterend in een mooi Veerplein waar we Trots op kunnen zijn.

De verharding zoals deze daar nu is, een lappendeken van diverse materialen is een voorbeeld van hoe het dus niet moet.

Het Veerplein profileert zich steeds sterker als horecagebied. Gevestigde en nieuwe ondernemers zoeken ruimte, terwijl een aantal bewoners de horecafunctie willen beperken. Sinds jaar en dag wordt het Veerplein gezien als horecastrip, de gemeente en inwoners moeten hierbij samen opzoek naar balans.

Tevens vroeg het college naar dromen…, het CDA vraagt om realiteit!

Samen wonen, samen ondernemen, samen een vernieuwd Veerplein, een mooi stukje kade, horeca met ruimte voor terrassen, eenrichtingsweg en een goede parkeeroplossing kunnen daar prima deel van uitmaken.

Kortom, het CDA heeft de portefeuillehouder gevraagd de mouwen op te stropen, en vaart te maken met een vernieuwde visie voor het Veerplein samen met de betrokkenen.

We houden u uiteraard op de hoogte!

 

 

Mocht u vragen en / of suggesties hebben dan kunt u altijd met ons contact opnemen,

 

Johan Limberger

 

Raadslid CDA Zwijndrecht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.