24 maart 2024

CDA Vrouwen Awards 2024 voor Babette Lammerts, Hanke Bruins Slot en Relus Breeuwsma

Op het CDA prtijcongres zaterdag 23 maart werden de CDA Vrouwen Awards 2024 uitgereikt aan Babette Lammerts (CDA (bestuurs)lid), Hanke Bruins Slot (CDA politica) en Relus Breeuwsma (Emancipatieaward).

Van eind december tot en met begin maart konden CDA’ers genomineerd worden voor een CDA Vrouwen Award in 3 verschillende categorieën. Middels de CDA Vrouwenawards willen we talentvolle CDA’ers in het zonnetje zetten die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor datgene waar het CDA en CDA Vrouwen voor staan. Omdat die inzet op meerdere vlakken mogelijk is hebben we 3 categoriëen in het leven groepen. Uit alle nominaties heeft het bestuur van CDA Vrouwen de winnaars gekozen die tijdens het congres hun welverdiende prijs in ontvangst mochten nemen.

 

Categorie: CDA (bestuurs)lid

Veel van wat er politiek gebeurt zien we in de media, maar het CDA is niets zonder al die mensen die zich achter de schermen als bestuurslid of lid inzetten voor onze partij. Deze award is gewonnen door Babette Lammers. Zij werd genomineerd vanwege haar werk achter de schermen en haar betrokkenheid bij onder andere de 50/50 lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Categorie: CDA Politica

Voor de award in de categorie CDA Politica hebben we hele mooie nominaties ontvangen voor vrouwen die zich op Europees, landelijk, provinciaal én lokaal niveau in de politieke arena inzetten voor een mooier Nederland. Eén van die nominaties sprong er echt uit. De nominatie was kort maar krachtig:

Deze dame is rustig en professioneel in haar optreden. Geen ophef over vrouw zijn. Een uitstekend rolmodel.

Woorden waar het CDAV bestuur het roerend mee eens is en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Wij zijn dan ook vereerd om de CDA Vrouwen Award voor beste politica te mogen uitreiken aan deze dame die een rolmodel is voor vrouwen én mannen, en voor iedereen in de politiek.

De winnaar van de CDA Vrouwen Award 2024 in de categorie CDA Politica is niemand minder dan minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot.

Categorie: Emancipatieaward

Emancipatie is een zaak van ons allemaal. Daarom delen we graag een emancipatieaward uit aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen op maatschappelijk en politiek niveau binnen onze partij. Deze winnaar ontving een mooie nominatie:

Is altijd op zoek naar nieuw talent en laat op authentieke manier iedereen tot zijn/haar recht komen.

Toen in 2019 de kieslijst voor “zijn” provincie werd gepresenteerd met daarop 27 vrouwen en 23 mannen vroeg zelfs de NOS zich hardop af “Wat doet het CDA in Zuid-Holland dat de rest van de parij niet doet?"

Een mooi wapenfeit, en de Emancipatieaward is dan ook meer dan verdiend door voormalig voorzitter van CDA Zuid-Holland, tegenwoordig wethouder in Alphen aan den Rijn, Relus Breeuwsma.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.