08 februari 2024

Aan de slag met aanpak onveilige kruispunten

De gemeente gaat aan de slag met het aanpakken van de onveilige kruispunten in het centrum van Nijkerk.

Naar aanleiding van een motie van CDA-raadslid Pam van de Weijer heeft de gemeente een onderzoek laten uitvoeren naar de (on)veiligheid van de kruispunten. Uit dit onderzoek blijkt dat er verbetermogelijkheden zijn. Daarom is een maatregelenpakket opgesteld om de veiligheid op de kruispunten te verbeteren.

CDA-raadslid Pam van de Weijer: “Mensen stonden aan mijn deur, spraken me aan in de winkelstraat of tijdens een wandeling met de hond. Het bleef gaan over het gevaar bij de kruisingen, de pijn en het verdriet van kapotte fietsen of bijna aangereden kinderen of ouderen. De zorgen waren enorm en nu blijkt uit dit onderzoek dat die zorgen zeer terecht waren.”

Al sinds 2019 heeft de lokale CDA-fractie de zorgen in de vorm van meerdere schriftelijke vragen en een motie onder de aandacht gebracht.

Van de Weijer: ‘Het CDA is blij dat er na zoveel signalen nu actie ondernomen gaat worden. Ik zou zeggen: blijf vooral ons als raadsleden opzoeken en van informatie voorzien over jouw leefomgeving. Zo maken we het samen fijn en veilig.’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.