14 maart 2024

CDA dient amendement in voor mogelijke woningbouw Manne-Zuid

Donderdag 14 maart - GOES - Tijdens de besluitvormende raad heeft de gemeenteraad van Goes een amendement van CDA Goes behandeld met betrekking tot het initiatiefvoorstel om de Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de Omgevingsvisie Goes 2040. Dit amendement stelde expliciet voor om Mannee-Zuid op te nemen als mogelijke locatie voor woningbouw in de NvU en later in de Omgevingsvisie. Dit is genuanceerder dan wat door de initiatiefnemer beoogd in het initiatiefvoorstel, waar Mannee-Zuid nadrukkelijk wordt opgenomen als woningbouwlocatie.

Het amendement, gebaseerd op het initiatiefvoorstel, werd voorgesteld na overweging van verschillende factoren. CDA Goes erkende dat de Omgevingsvisie een langetermijnvisie is en dat daarom extra detaillering van de NvU niet wenselijk is. Verdere invulling blijft dus achterwege om flexibiliteit te behouden en rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen en inzichten.

"Het amendement van CDA en Partij voor Goes, waarin wij pleitten voor het behouden van flexibiliteit, heeft het helaas niet gehaald. Het CDA wil benadrukken dat onze steun voor het initiatiefvoorstel om woningbouw toe te staan in Mannee Zuid niet betekent dat we de natuurwaarde van dit gebied licht opvatten. Integendeel, wij geloven dat we als gemeente in staat zijn om een balans te vinden tussen de behoefte aan woningen en het behoud van onze natuurlijke omgeving. Of dat nu gaat om hobbit-woningen, een Mannee twee of wellicht helemaal geen woningbouw.

In het licht van deze overwegingen zullen wij dus onze steun verlenen aan het initiatiefvoorstel om Mannee Zuid te bestempelen als woningbouwlocatie, maar we benadrukken dat we blijven streven naar een evenwichtige benadering waarin zowel de behoeften van onze inwoners als de bescherming van onze natuurlijke omgeving worden gewaarborgd."

Easther Houmes

Foto @PZC: Cynthia Cats

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.