11 maart 2024

CDA Goes stelt vragen over toekomstige veiligheid in gebied Centrum-Zuid in relatie tot ammoniaktransporten over het spoor

Maandag 11 maart - GOES - Het CDA Goes heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de toekomstige veiligheid in het gebied Centrum-Zuid in Goes in relatie tot ammoniaktransporten over het spoor. Deze vragen komen voort uit recente berichtgeving in de PZC en op Omroep Zeeland betreffende grootschalige verwachte gevaarlijke stoffen, waaronder ammoniaktransporten.

Het CDA Goes heeft met tevredenheid vernomen dat bewoners van Goes worden uitgenodigd om deel te nemen aan discussies over de nieuwe toekomstvisie voor het gebied Centrum-Zuid, via het platform "Goes Praat Mee" en een inloopavond op 18 maart in buurthuis de Pit. Echter, gezien de recente berichtgeving en ontwikkelingen rondom ammoniaktransporten, plaatst het CDA Goes kritische vragen over de veiligheid in dit gebied.

De gestelde vragen, ondertekend door Patrick Simpelaar namens de CDA-fractie, richten zich onder andere op het standpunt van het college ten aanzien van de genoemde ontwikkelingen in de artikelen, de overwogen maatregelen voor het transport van gevaarlijke stoffen langs het spoor, en de realistische mogelijkheid van wonen langs het spoor in de toekomst. Tevens vraagt het CDA Goes of de benodigde maatregelen onderdeel moeten uitmaken van de toekomstvisie voor het gebied Centrum-Zuid en of deze onderwerpen worden meegenomen in de discussie met de inwoners van Goes.

Het CDA Goes dringt aan op een actieve betrokkenheid van het college bij dit onderwerp tijdens de inspraakmomenten en vraagt of het college eventuele zienswijzen ten aanzien van ammoniaktransporten met de raad wil delen. Daarnaast wil de fractie weten of het college van mening is dat het transport van ammoniak over het spoor door bewoond gebied zoveel mogelijk moet worden voorkomen, en zo ja, hoe het college dit wil bewerkstelligen, bijvoorbeeld door het aanleggen van buisleidingen.

Deze vragen weerspiegelen de bezorgdheid van het CDA Goes over de veiligheid van de inwoners van Goes in relatie tot de voorgestelde ontwikkelingen in het gebied Centrum-Zuid.

Foto @ EN.FORMER https://www.en-former.com/en/is-ammonia-the-future-of-shipping/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.