28 maart 2024

Nieuwbouw Ostrea: verantwoord omgaan met iedere vierkante meter onderwijsruimte.

Donderdag 28 maart - GOES - Fractievoorzitter Frans van der Knaap voerde het woord namens het CDA tijdens de oordeelsvormende raad over het onderwerp Kredietaanvraag (gedeeltelijke) nieuwbouw Ostrea.

Het CDA in Goes heeft zijn steun uitgesproken voor de recent aangekondigde investering in een modern onderwijsgebouw voor de stad. De partij verwelkomt de verbeteringen in de onderwijsinfrastructuur, maar uitte tegelijkertijd bezorgdheid over de snel stijgende kosten die gepaard gaan met het project.

"Wij zijn heel blij met deze investering in een modern kwalitatief onderwijsgebouw voor Goes," verklaarde een vertegenwoordiger van het CDA. "Het is een positieve stap voorwaarts voor onze stad en zal zeker bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs."

Echter, de vreugde van de partij werd getemperd door de alarmerende toename van de kosten van het project. "We zijn wel heel erg geschrokken van de kosten en vooral de mate waarin die kosten in korte tijd wel geëxplodeerd lijken," bekende Frans van der Knaap.

De verklaring van Wijffelsen, waarin de kostenstijging wordt toegeschreven aan de huidige marktsituatie, heeft echter niet alle zorgen weggenomen. "Hoewel we geen reden hebben om aan de gegeven toelichting te twijfelen dat dit de situatie van de markt is van dit moment, roept het toch vragen op over de financiële aspecten van dit project," voegde de vertegenwoordiger toe.

Het CDA benadrukte de noodzaak om verantwoord om te gaan met elke vierkante meter onderwijsruimte, gezien de kostbaarheid ervan. "Dit maakt duidelijk dat onderwijsvierkante meters duur zijn en dat vraagt van ons dat we zuinig omgaan met alle onderwijs vierkante meters," aldus de partij.

Het CDA benadrukte de noodzaak om verantwoord om te gaan met elke vierkante meter onderwijsruimte, gezien de kostbaarheid ervan.

Als reactie op deze zorgen heeft het CDA de portefeuillehouder opgeroepen om snel duidelijkheid te verschaffen over de huisvestingssituatie van het onderwijs in Goes. Specifiek vroeg de partij om inzicht te geven in welke ruimte voor onderwijs nodig is en welke ruimten mogelijk kunnen terugkomen naar de gemeente, zowel financieel als inhoudelijk.

"We zien verschillende gebouwen, zoals aan de Elsdorpweg, de Bergweg, en het Auris-gebouw (VSO), maar staan tegelijkertijd voor uitdagingen zoals ISK-onderwijs en de sluiting van het Isaac Beeckman College," benadrukte Frans van der Knaap. "Het is van cruciaal belang dat we een duidelijk plan hebben voor de toekomstige huisvesting van ons onderwijs en de gemeente Goes moet transparant zijn over haar intenties en plannen."

Het CDA in Goes kijkt uit naar een constructieve dialoog en samenwerking om de beste beslissingen te nemen voor de toekomst van het onderwijs in de stad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.