07 maart 2024

Schriftelijke vragen met betrekking tot de huisvesting van de reddingsbrigade

Donderdag 7 maart - GOES - Het CDA Goes heeft vandaag aangekondigd schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders omtrent de toekomst van de Reddingsbrigade Goes. Deze stap volgt op het recente nieuws dat de reddingsbrigade gedwongen wordt om hun huidige locatie, de brandweerkazerne in 's-Heer Arendskerke, te verlaten. De reddingsbrigade benaderde vervolgens het CDA, die actie ondernam.

In de schriftelijke vragen, ingediend door Patrick Simpelaar namens de CDA-fractie, dringt de partij aan op een duidelijke positiebepaling van het gemeentebestuur ten aanzien van de werkzaamheden van de reddingsbrigade. Ook vragen ze om een overzicht van de inspanningen die de gemeente heeft geleverd om de reddingsbrigade te helpen bij het vinden van een nieuwe locatie voor hun materiaal en activiteiten.

Verder wil het CDA Goes inzicht verkrijgen in de obstakels die de reddingsbrigade heeft ondervonden bij het vinden van een geschikte nieuwe locatie, en of er specifieke eisen zijn waaraan deze locatie moet voldoen.

Daarnaast wil de fractie van het CDA Goes informatie ontvangen over de mogelijke gevolgen voor de veiligheid in Goes en omstreken als de reddingsbrigade geen nieuwe locatie kan vinden en haar activiteiten mogelijk moet staken.

Tot slot vraagt het CDA Goes welke rol de gemeente ziet voor zichzelf in het waarborgen van de continuïteit van de Reddingsbrigade Goes en het bevorderen van hun belangrijke activiteiten, met name op het gebied van preventie van verdrinkingen.

Foto @ HV Zeeland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.