Colinde Heijink

Duo-raadslid

Mijn naam is Colinde Heijink en ik ben 26 jaar. Vanaf mijn 5e woon ik in Meppel. Ik ben opgegroeid in de Oosterboer en woon nu al een aantal jaren met veel plezier in de Koedijkslanden.  

In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker sociaal domein bij de gemeente Steenwijkerland. Ik houd mij onder andere bezig met publieke gezondheid, preventie en het belang van een kansrijke start voor ieder kind. Ik vind het fijn om maatschappelijk betrokken te zijn in de gemeente waarin ik werk en wil mij nu ook graag inzetten voor de gemeente waarin ik woon.

Eigenlijk heb ik altijd al interesse gehad in de politiek. Meedenken over je eigen leefomgeving, in gesprek met mensen en vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken kijken. Dat maakt het duo-raadlidmaatschap voor mij ontzettend interessant en leerzaam.

Juist in deze periode van crisis denk ik dat het belangrijk is dat we elkaar vasthouden. Dat we als samenleving van Meppel naar elkaar omzien en dat we veerkrachtig zijn. Zij aan zij. Want de maatschappij, dat zijn wij samen!

Graag wil ik een Meppel doorgeven waarin er voldoende ruime is voor ons allemaal. Een Meppel waar we ons verbonden voelen met elkaar en met de natuur. Een Meppel waar inwoners zich gezien en gelukkig voelen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.