Erik Mateman

Raadslid

Raadslid sinds 2014
commissielid en lid rekenkamer 

1. Vertel iets over jezelf..
Ik ben 46 jaar geleden geboren in Heerde en na de middelbare school gestudeerd op de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School in Velp.  Willeke en ik wonen circa 20 jaar in Heerde en vanaf 2011 woont een pleegdochter bij ons in huis. Overdag werk ik voor een adviesbureau in Deventer (in de functie van projectmanager). Wij dragen bij aan de ontwikkeling en inrichting van nieuwe woonwijken, dijkversterking, gemalen,  inrichten van bedrijventerreinen, etc. 

2. Waarom stel je je verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen?
 Vanaf mijn studie ben ik geïnteresseerd in politiek en het is een verantwoordelijkheid van de lokale politiek om richting te geven aan de toekomst van onze gemeente. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en de gemeenteraad is de plek om daar invulling aan te geven.  Daarom stel ik mij verkiesbaar.

3. Waarom ben je lid van het CDA?
Ik kies voor het CDA omdat het streeft naar een samenleving waarin iedereen telt. Dat vraagt erom dat er werk wordt gemaakt van een lokale samenleving waarin mensen niet worden buitengesloten maar aandacht en zorg hebben om en voor elkaar.  Wanneer we aan elkaar vragen: “Hoe gaat het me je” we  een eerlijk antwoord geven en wanneer het niet zo goed gaat, we voor elkaar klaar staan.

4. Wat is je favoriete plek in de gemeente Heerde?
Mijn favoriete plek in Heerde zijn de renderklippen op een zaterdagmorgen op de mountainbike. Dan kom ik tot rust en kan genieten van de prachtige omgeving waarin we wonen.

5. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik houd erg van fietsen. In de winter met de mountainbike en in de zomer op de racefiets.

6. Welke tv-programma's kijk je graag?
Ik kijk weinig televisie maar laat op de avond kijk ik meestal naar Pauw en Witteman om het nieuws en de politieke onderwerpen van die dag nog even mee te pikken.

7. Hoe breng jij je vakantie graag door?
Wij kamperen het liefst en combineren een actieve vakantie (fietsen) graag met lekker luieren en een boek lezen. Ook gaan wij een  keer per jaar naar vrienden in Normandië (Granville) en dat voelt als ons tweede thuis.

8. Op welke dingen in de gemeente Heerde ben je trots?
Ik ben trots op ons (fantastisch)e actieve verenigingsleven ( sportclubs, kerken, muziekverenigingen, koren, etc). Dat laat zien hoe betrokken onze inwoners zijn en over wat voor organisatietalent we beschikken.

9. Wat wil je graag dat anders wordt in de gemeente Heerde? 
Ik wil dat we nog meer werk maken van samen leven. Dat we oprecht interesse hebben in de ander en onszelf de vraag stellen hoe we de ander kunnen helpen en ons voor de ander verantwoordelijk voelen. De overheid gaat dat niet meer voor ons regelen maar daar zijn we zelf ook een verantwoordelijk voor.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.