Hans Van Ark

Fractievoorzitter

Fractievoorzitter sinds 2022

1. Vertel iets over jezelf..
Geboren en getogen in ons eigen dorp Heerde, tegenover de Arks beschuitfabriek, ooit door mijn opa, daarna vader, daarna m’n oudste broer geleid en waar ik als jochie al veel gewerkt heb. Ik heb in Groningen Rechten en Economie gestudeerd. Ik was altijd actief in de Scouting organisatie. Daar ben ik na mijn studie ook gaan werken, algemeen directeur geworden van de landelijke organisatie Scouting Nederland en later heb ik in Nederland de Wereld Jamboree 1995 mogen leiden met 25.000 kinderen uit 125 verschillende landen en 3000 medewerkers. Daarna ben ik maar wat anders gaan doen (-: Theologie gaan studeren en predikant geworden. 

2. Wat doe je in het dagelijks leven naast je taken als raadslid?
Ik ben predikant in Vorchten, een van de oudste kerken van Nederland en het mooiste monument in onze gemeente. Daar komt een actieve jonge gemeente elke zondag samen en ik werk daar twee dagen per week als voorganger. Verder ben ik actief als Statenlid voor het CDA in de provincie Gelderland.

3. Waarom ben je lid van het CDA?
Ik ‘geloof’ erg in samen. De samenleving, ook in ons dorp, is niet gebaat bij individualisten, maar bij mensen die samen de schouders eronder willen zetten.  Ik ‘geloof’ ook in de kracht van een christelijke partij, we halen de inspiratie niet uit onszelf, maar die wordt ons door God geschonken. Dat maakt je als mens nederig, maar geeft je tegelijkertijd ook een pittige opdracht.

4. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik wandel veel en houd van actief muziek maken, vooral zingen en piano spelen. Ik heb ooit een accordeon gekregen, maar die ligt thuis nog te wachten, totdat ik tijd krijg/neem om goed op les te gaan.

5. Hoe breng jij je vakantie graag door?
Zolang er maar zand tussen mijn tenen door-kriebelt, vind ik het goed: zon, zee en strand dus.

6. Wat is je favoriete plek in de gemeente Heerde?
De IJssel, de mooiste rivier ter wereld. Die uiterwaarden, dat slingerende karakter, die onvoorstelbare wolkenluchten.

7. Welke onderwerpen hebben je bijzondere belangstelling?
Ik houd me veel bezig met verkeersveiligheid. Elk verkeersongeluk is er eentje te veel. Vaak gaat het om het gedrag van weggebruiker, daar is veel te winnen. Ik zeg eerlijk, ik krijg ook wel eens een bekeuring, dus correctie blijft kennelijk altijd wel nodig.

8. Wat wil je graag dat anders wordt in de gemeente Heerde? 
We zouden wel wat meer aandacht kunnen besteden (ook financieel) aan onze pareltjes en ze ook beter ‘verkopen’, veel mensen weten nauwelijks hoe mooi ze zijn: de Schaapskudde met de heide, het Pluizenmeer met de paraplu, de molen in Wapenveld, de molen en het fietspontje in Veessen en de kerk in Vorchten natuurlijk.

9. Op welke dingen in de gemeente Heerde ben je trots? 
Dat we elkaar hier nog kennen, de menselijke maat en dat we als politici makkelijk benaderbaar zijn, bel of mail maar!

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.