Joop van Ruler

Fractievoorzitter

Ik ben Joop van Ruler, in 1956 in Nijkerk geboren en daar altijd blijven wonen. Ik ben getrouwd met Harma en wij hebben twee volwassen zonen, Jochem en Xander.

Ik ben al vele jaren bij de politiek betrokken, al eerder als raadslid, maar ik heb ook deelgenomen aan het lokale, regionale en provinciale CDA-bestuur. Sinds 2010 ben ik opnieuw raadslid en de afgelopen vier jaar mocht ik voorzitter van de CDA-fractie zijn. Naast mijn fractievoorzitterschap houd ik mij in de raad vooral bezig met financiën en de ruimtelijke zaken zoals woningbouw. Van beroep ben ik zelfstandig accountant waarbij ik mij vooral richt op bestuurlijke en adviserende werkzaamheden. 

Ik voel mij verwant aan het CDA en probeer in mijn dagelijkse en politieke leven zoveel mogelijk vanuit het christendemocratisch gedachtegoed te handelen. Als geboren en getogen Nijkerker voel ik mij betrokken bij alles wat zich binnen onze gemeente afspeelt.

Nijkerk moet open staan voor nieuwe ontwikkelingen, maar ook zijn eigen, authentieke karakter behouden. Een gemeente waarin de mensen met elkaar een hechte gemeenschap vormen en aandacht voor elkaar blijven houden. 

Contact:

(06) 51 55 96 05

jvanruler@planet.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.