Marjan Heidekamp

Nummer 4 op de lijst

Als geboren en getogen Bourtanger ben ik na mijn studietijd in Groningen al snel teruggekomen naar Westerwolde. Samen met mijn man Harrie en onze 3 kinderen woon ik inmiddels met heel veel plezier in het dorp  Vlagtwedde, waar ook ons bouwbedrijf gevestigd is.

Ik werk als directeur bij de Omgevingsdienst van Drenthe: de RUD Drenthe. Daarnaast heb ik sinds kort een coachingsbedrijf: Mind2Manage. Daarin help ik mensen met diverse technieken (PMA, NLP, hypnose, acces bars, havening) om rust en geluk in zichzelf te (her)vinden.

In het dorp ben ik actief als voorzitter van de Ondernemersvereniging Vlagtwedde. Vanuit die rol heb ik mij ondermeer sterk gemaakt voor het behoud van het zwembad in Vlagtwedde vanwege het grote belang voor zowel de ondernemers als de inwoners van het dorp.

Van 2010 tot 2016 was ik actief als CDA-raadslid in de gemeente Vlagtwedde. Van 2016 tot 2019 was ik provinciaal statenlid. Voor de verkiezingen van 2022 ben ik bewust weer beschikbaar voor de politiek in mijn eigen gemeente Westerwolde.

Politiek actief zijn in je eigen gemeente betekent directe invloed op wat er dagelijks om ons heen gebeurt. De gemeente bepaalt immers op heel veel gebieden wat er gebeurt: van afvalinzameling tot wegonderhoud, van werkgelegenheid tot woningbouwlocaties, van overlast tot rust op straat… teveel om op te noemen. Je kunt wel stellen dat de gemeente over bijna alles gaat waar we op verjaardagsfeestjes om vragen of over klagen. De gemeente kan daarin echt het verschil maken.

Als betrokken Westerwolder maak ik mij sterk voor een gemeente waar het goed werken en wonen is voor jong en oud. Waar onze jeugd niet alleen veilig kan opgroeien maar ook een toekomst kan opbouwen en een woning en werk kan vinden. In een omgeving die niet alleen  mooi en rustig is om in te wandelen, maar ook kansen biedt voor bedrijvigheid en nieuwe activiteiten. Kortom voor een sterke gemeente waar volop ruimte is om te leven en te laten leven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.