Seine Lok

Voorzitter en nummer 5 op de lijst

Ik ben opgegroeid in Sellingen en Vlagtwedde en woon nu in Ter Apel. Ik ben oud-marinier en veteraan en nog altijd trots op ons Korps Mariniers: een onderlinge band die altijd blijft. Twaalf jaar ben ik wethouder in de voormalige gemeente Vlagwedde geweest nu zelfstandig ondernemer. Sinds drie jaar ben ik voorzitter van de CDA afdeling Westerwolde.

Het CDA is nog altijd mijn partij, vanuit mijn overtuiging en om haar uitgangspunten. Vanuit het politieke midden zoekt het CDA de verbinding, loopt niet weg voor verantwoordelijkheid en werkt aan de toekomst. We staan voor een degelijk bestuur en laten ons niet leiden door populisme. We willen geen beloftes doen die we niet waar kunnen maken, mocht dit toch niet lukken dan willen we hier eerlijk en transparant over zijn. Als politiek moeten we hard werken om het vertrouwen te herstellen, vertrouwen dat vaak terecht is beschaamd. Dit wantrouwen heeft geleid tot veel negativiteit en verharding. Dit is niet de weg: we moeten weer naar elkaar leren luisteren met respect voor elkaars positie en standpunten.

Zo willen we ook opereren in de lokale politiek van Westerwolde. Overigens doen we dit als altijd geheel onafhankelijk van wie dan ook. Als voorzitter van onze lokale CDA afdeling ben ik trots op onze mensen, de fractie, het bestuur en de leden. We hebben een actieve en relatief grote afdeling met zeventig leden. We zijn klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen met een jonge en goede lijsttrekker en zeer geschikte kandidaten. We hebben een prima verkiezingsprogramma. Ook lokaal willen we voorzien in een degelijk en betrouwbaar gemeentebestuur, het gaat om de inhoud en we zijn wars van populisme. We willen verantwoordelijkheid dragen, maar na de vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn we als CDA opzij gezet voor een plek in het college van burgemeester en wethouders. Het is nu vooral aan u als kiezer om dit niet weer te laten gebeuren: Westerwolde verdient beter: dus stem CDA!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.