Peter Philips

Naam:                                  Peter Philips 

Adres:                                  Merkelbeek 

Geboortedatum:             1970 

Burgerlijke staat:             getrouwd, 2 zonen 

Interesses:                         Ik ben altijd al nauw betrokken geweest bij diverse verenigingen. 

Vroeger lid geweest van fanfare St Jozef Merkelbeek, vrijwilliger bij het Jeugd- en Jongerenwerk, Kindervakantiewerk en voetbalclub RKDFC. 

Tegenwoordig zet ik me in voor de oudervereniging van de gefuseerde basisschool Merkelbeek – Doenrade, ben ik trompettist bij  kapel de Holter Jonge en vrijwilliger bij de Oranje Vereniging.

Daarnaast organiseer ik i.s.m. diverse verenigingen jaarlijks verschillende activiteiten en evenementen.

Werkzaam:                        Ik ben werkzaam als werkvoorbereider bij een pijpleiding maatschappij. We beheren en onderhouden pijpleidingen in Nederland en België. 

In 2003 ben ik afgestudeerd als fotograaf aan de Kunstacademie voor de Schone Kunsten in Hasselt. 

Als fotograaf ben ik veel te zien In Merkelbeek. We leven in een geweldige omgeving met veel groen en vergezichten. Ik deel graag de schoonheid van onze gemeente met de wereld!

 

Slogan: Beekdaelen; gemeente met een hart! 

 

Motivatie voor kandidaatstelling: 

Mijn naam is Peter Philips, nr. 22 op de lijst en Merkelbeekenaar in hart en nieren! Ik ben al sinds jaar en dag betrokken bij de diverse verenigingen en commissies die ons dorp rijk zijn. Van het plaatselijke muziekgezelschap, de oudervereniging van de basisschool of als vrijwilliger bij de buurtvereniging; ik hecht veel waarde aan het hebben van directe contacten met mensen. Daarnaast wil ik laten zien dat je samen, met elkaar, het verschil kunt maken.  

Het opgaan in een grotere gemeente hoeft niet automatisch te betekenen dat je als dorp je identiteit verliest. Sterker nog, juist door samen te werken kan je het beste bij elkaar naar boven halen. Samen kan je tradities bewaken, maar ook nieuwe tradities starten. 

Het CDA draagt zorg voor iedereen, iedereen telt en doet mee. In deze kernwaarde kan ik mij goed vinden.  

 

Mijn motivatie om op de lijst van het CDA te staan, komt voort uit mijn liefde voor pionieren. Vernieuwen, kritisch kijken naar eigen handelen, bijstellen en uitproberen en ja, daardoor soms fouten maken. Maar vooral leren en blijven proberen, om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen. Met de samenvoeging van bestaande gemeenten tot de nieuwe gemeente Beekdaelen, zie ik voor mij een kans om me in te zetten voor de burgers van alle dorpen. Samenwerken om deze nieuwe gemeente vorm te geven. Een gemeente waarbinnen iedereen zich gezien voelt en telt.  Mocht ik een plek binnen de gemeenteraad weten te bemachtigen, is er aan aantal zaken waar ik mij hard voor wil maken. 

1.       De jeugd. Creatieve ideeën, talenten, een frisse blik op de toekomst. Bij het vormgeven van een nieuwe gemeente mag de jeugd niet worden overgeslagen. Sterker nog: zet ze in en je zult versteld staan van wat er kan gebeuren! Het aangaan van het gesprek. Geen monoloog, maar een dialoog. Daar kan een jonge gemeente het verschil maken. 

2.     Het verenigingsleven. Limburg kent vele tradities, die stilaan lijken te verdwijnen. Verenigingen kunnen deze tradities in leven houden, zodat ook nieuwe generaties hiervan kunnen blijven genieten. Maar dat betekent ook dat we de rol van vrijwilligers moeten gaan waarderen. Beekdaelen kan laten zien dat door het bundelen van krachten, verenigingen niet ophouden te bestaan.   

Ik geloof in kansen. Wij hebben nu de kans om van Beekdaelen een pracht gemeente te maken. Een gemeente waarin gesproken wordt. Niet tegen, maar met elkaar. Waar geluisterd wordt naar jong en oud. Waarbij een eerlijk gesprek niet geschuwd wordt, om constructief te kunnen bouwen. 

 

Bouwt u mee? Stem dan op 21 november op Peter Philips, lijst 2, nr. 22 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.