Niels Duits

Raadslid

Nummer 9 

Met een frisse en vernieuwende blik, een nog betere toekomst tegemoet!

Niels Duits mag dan nieuw zijn op de kandidatenlijst, maar hij draait al 4 jaar mee als burgerlid voor onze gemeente. Hij is 26 jaar jong en woont sinds zijn geboorte in Oost-Maarland en daar wil hij graag blijven wonen samen met zijn vriendin Anne.

Als kind wilde hij graag architect worden, maar zijn creatieve uitingen hebben een andere wending genomen. Samen met Kay vormt hij het zangduo Niels en Kay en heeft hij al tientallen Limburgse carnavalsliedjes opgenomen. Daarnaast steekt hij zijn creatieve energie in het organiseren van evenementen. Ook is hij vrijwilliger bij Volta Limburg Classic, trompettist de Blów (harmonie), lid van de Jonkheid van Oost en bestuurslid van de Kleeberg Challenge. Naast sport (voornamelijk sport kijken), muziek maken en lezen geniet hij ook van citytrips samen met Anne. In zijn dagelijks leven is hij dit jaar aan de slag gegaan als adviseur aan- en verkoop bij Wonen Limburg. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan als vastgoedadviseur, gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed bij een makelaarskantoor.

Enthousiast, ambitieus en leergierig

Niels leert graag en is niet bang om naar uitleg of de achterliggende gedachte van een keuze te vragen. Hij gaat enkel 100% voor zaken. Hij kan dan ook heel enthousiast worden als iets goed gaat, maar zich ook ontzettend storen als iets niet deugt. Dan gaat hij er vol tegenaan om het op te lossen. Wie Niels kent, ziet hem als een betrokken en energiek persoon die graag klaar staat voor anderen. Hij is doortastend en vastberaden, maar ook een tikkeltje eigenwijs. Waar kun je Niels aan herkennen? Zijn opvallende schoenen! En vraag je hem naar de vlag van een land? Dan slaagt hij zeker met vlag en wimpel!

Met een jonge geest wil Niels zich inzetten voor het woningaanbod voor jongeren en ouderen en gaat hij voor de instandhouding van het verenigingsleven en tradities en voorzieningen in kleinere kernen.

Kerst of carnaval?

Bronk! in Eijsden en Oost-Maarland is niets belangrijker dan de Bronk. En pas dáárná, kan ik als carnavalsartiest niets anders kiezen dan carnaval.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.